Dezert jahodová Pavlová

Kategorie: Moučníky

Autor:

Dezert jahodová Pavlová

Suroviny

Porce: 5 + –

Doba přípravy: 120 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Austrálie

Počet porcí: 5

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Bílky vyšleháme elektrickým šlehačem do tuha i leskla, postupně přisypáváme moučkovým cukr (vždy přidáme 2 lžíce a řádně zašleháme)
2. Když jsme přisypali veškerý cukr, šleháme ještě tři až čtyři minuty, pak přidáme kukuřičný škrob a vinný ocet
3. Směs přendáme na plech vyložený pečícím papírem, rozetřeme do kruhu o průměru 20 cm, pak z hmoty uděláme velkou misku s vyššími okraji, abychom mohli hotovou Pavlovu naplnit krémem
4. Dáme do vyhřáté trouby na 180 °C, teplotu snížíme na 120 °C a pečeme hodinu a půl, troubu vypneme, necháme v ní Pavlovu zcela zchladnout, pak od základu dortu odtrhneme pečicí papír a Pavlovu dáme na servírovací talíř
5. Zakysanou smetanu promícháme s vykapaným jogurtem, přidáme na jemno nasekané lístky máty, na jemno nastrouhaný zázvor, moučkový cukr, rozmačkané jahody i maliny a zlehka vše promícháme
6. Připraveným krémem naplníme Pavlovu, posypeme očištěnými jahodami pokrájenými na čtvrtky, poprášíme moučkovým cukrem, ozdobíme lístky máty a podáváme.

Poznámka:

zázvor velký 1 cm
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist