Telecí řízek s parmskou šunkou a šalvějí

Kategorie: Maso

Autor:

Telecí řízek s parmskou šunkou a šalvějí

Suroviny

Porce: 8 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Smažení

Zařazení: Oběd

Země: Itálie

Počet porcí: 8

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Toto je recept na typicky italský pokrm Saltimbocca alla Romana což je telecí řízek s parmskou šunkou a šalvějí:

 

Telecí kýtu si nakrájíme na 8 plátků, které ještě rozdělíme na tři kousky (z 8 máme 24), lehce opepříme a na každý položíme kousek parmské šunky a lístek šalvěje a upevníme dřevěným párátkem. 2.Závitky opečeme na horkém oleji smíchaným s máslem z každé strany cca 2 minuty a po dopečení všech kousků olej s máslemz pánve opatrně odlijeme.

 

Na výpečky, které nám zůstali na pánvi nalijeme bílé víno a trochu povaříme. Omáčku dochutíme solí, sundáme z plamene a přidáme máslo a promícháme. Omáčka se nám krásně zjemní a zhoustne. Omáčku přelijeme přes hotové řízečky.

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist