Telecí pečeně na karamelové šalotce

Kategorie: Maso

Autor:

Suroviny

Porce: 6 + –

Doba přípravy: 120 min

Obtížnost: Obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Očištěnou telecí pečeni opláchneme, osušíme, prošpikujeme části očištěné, na tenké špalíčky nakrájené mrkve, ze všech stran maso osolíme a opepříme

2. Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky, zbylou mrkev na kolečka a v kastrole na části rozehřátého másla zprudka ze všech stran připravené maso opečeme spolu s nakrájenou cibulí i mrkví, přidáme svazek bylinek, zalijeme vínem i vývarem, přiklopíme pokličkou a v troubě zvolna pečeme při 170 °C doměkka

3. Asi 20 minut před koncem pečení přidáme k masu oloupané šalotky, zalijeme vodou, přidáme cukr se zbytkem másla a necháme dusit tak dlouho, až se voda odpaří a šťáva zkaramelizuje

4. Měkké maso vyndáme, nakrájíme na plátky, šťávu zahustíme moukou, povaříme, bylinky vyndáme, plátky masa vrátíme zpět a už je prohřejeme.

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist