Vepřové na rumu
Kategorie: Maso
Autor: Zdeňka Fridrichová

Suroviny
- veořová kýta 600 g
- sůl 1 lžička
- sádlo 4 lžíce
- med 3 lžíce
- rum 60 ml
- kmín 10 g
- cibule 2 ks
- hladká mouka 2 ks
Doba přípravy: 70 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Zařazení: Oběd
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Vepřovou kýtu opláchneme, osušíme a osolíme. Na pánvi rozpuste sádlo a kýtu na něm zprudka ze všech stran opečeme. opečené maso přendáme i s výpekem do pekáčku. V mističce si rozmícháme med s rumem.
Kýtu potřeme medovo rumovou směsí a posypeme kmínem. Pak přidáme nahrubo nasekanou cibuli a přilijeme asi 50 ml vody. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme při 170°C přibližně 50 minut.
Během pečení maso potíráme výpekem a zblou rumovou směsí a podle potřeby podléváme vodou. Měkké maso vyndáme a uchováváme ho nadále na teple.
Výpek vyrestujeme na tuk, zaprášíme hladkou moukou a krátce orestujeme. Přilijeme asi 200 ml vody. přidáme zbytek medu a rum a krátce povaříme. Nakonec omáčku dochutíme solí a hotové maso v ní už jen krátce prohřejeme. Podáváme např. s opečenými bramborovými noky.
Kýtu potřeme medovo rumovou směsí a posypeme kmínem. Pak přidáme nahrubo nasekanou cibuli a přilijeme asi 50 ml vody. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme při 170°C přibližně 50 minut.
Během pečení maso potíráme výpekem a zblou rumovou směsí a podle potřeby podléváme vodou. Měkké maso vyndáme a uchováváme ho nadále na teple.
Výpek vyrestujeme na tuk, zaprášíme hladkou moukou a krátce orestujeme. Přilijeme asi 200 ml vody. přidáme zbytek medu a rum a krátce povaříme. Nakonec omáčku dochutíme solí a hotové maso v ní už jen krátce prohřejeme. Podáváme např. s opečenými bramborovými noky.
Poznámka:
1 porce asi 2 005 kJ/478 kcalPodobné recepty
- » Katův šleh z vepřového masa
(Hodnocení: 1.37 - hlasovalo 150x) - » Vepřové na slanině
(Hodnocení: 1.37 - hlasovalo 35x) - » Vepřové nudličky na kari s ananasem
(Hodnocení: 1.25 - hlasovalo 4x) - » Vepřové výpečky
(Hodnocení: 1.7 - hlasovalo 50x) - » Zapečené vepřové na šlehačce s bramborami
(Hodnocení: 1.61 - hlasovalo 56x) - » Vepřové kotlety s jemnou žampionovou omáčkou
(Hodnocení: 1.18 - hlasovalo 33x) - » Vepřové kotlety z jižního Slovenska
(Hodnocení: 2.5 - hlasovalo 6x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015773) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308489) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237347) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232261) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy