Vepřové na rumu

Kategorie: Maso

Autor:

Vepřové na rumu

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 70 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Zařazení: Oběd

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Vepřovou kýtu opláchneme, osušíme a osolíme. Na pánvi rozpuste sádlo a kýtu na něm zprudka ze všech stran opečeme. opečené maso přendáme i s výpekem do pekáčku. V mističce si rozmícháme med s rumem.
Kýtu potřeme medovo rumovou směsí a posypeme kmínem. Pak přidáme nahrubo nasekanou cibuli a přilijeme asi 50 ml vody. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme při 170°C přibližně 50 minut.
Během pečení maso potíráme výpekem a zblou rumovou směsí a podle potřeby podléváme vodou. Měkké maso vyndáme a uchováváme ho nadále na teple.
Výpek vyrestujeme na tuk, zaprášíme hladkou moukou a krátce orestujeme. Přilijeme asi 200 ml vody. přidáme zbytek medu a rum a krátce povaříme. Nakonec omáčku dochutíme solí a hotové maso v ní už jen krátce prohřejeme. Podáváme např. s opečenými bramborovými noky.

Poznámka:

1 porce asi 2 005 kJ/478 kcal
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist