Vepřové kotlety z jižního Slovenska

Kategorie: Maso

Autor:

Vepřové kotlety z jižního Slovenska

Suroviny

Porce: 5 + –

Doba přípravy: 120 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Slovensko

Počet porcí: 5

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Kotlety nakrájíme na porce, naklepeme, potřeme hořčicí, posolíme, opepříme a okraje na několika místech nožem nařízneme, aby se nám maso při restování nekroutilo.
Na pánvičce rozehřejeme olej a a připravené kotlety v ní po obou stranách orestujeme dozlatova. Maso přendáme do pekáče a necháme vypéct šťávu, kterou zaprašíme hladkou moukou. Za stálého míchání opražíme a zalijeme vodou, povaříme a tuto šťávu pak vlijeme na kotlety, které jsme proložili plátkem anglické slaniny a cibulí. Nahoru na kotlety vleju zeleninové lečo.
Pečeme v troubě asi 1,5 hodiny při 220 °C, dokud není maso úplně měkké. Podáváme s vařenými brambory nebo s rýží.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře


Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist