Slovník pojmů
A B C Č D E F G H I J K L M N O P Q R Ř S Š T U V W X Y Z Ž
Výsledky:
Výraz | Popis |
---|---|
Vepřová kýta |
je zadní část nohy vepře sahající až ke koleni. Vepřová kýta je velice kvalitní a málo tučné maso, které lze rozdělit na vrchní šál( to je sval z vnitřní strany kýty. Jedná se o libové maso) a na spodní šál( to je sval z vrchní strany kýty. Jedná se o jemně mramorované maso. Můžete se setkat, že se prodává i s kůží), špičku a ořech(je vhodný zejména do gulášů a perkeltů, nebo se peče v kuse). Kýta se zejména využívá k výrobě šunky, ale i k vaření, dušení, pečení a smažení. Můžete se s ní setkat v guláších, v roládách, v řízcích, soté, ragú, masových směsích,.... Vepřová kýta má všestranné využití.
|
Recepty:
|