Hovězí na medu s vlašskými ořechy a zázvorem

Kategorie: Maso

Autor:

Hovězí na medu s vlašskými ořechy a zázvorem

Suroviny

Porce: 5 + –

Doba přípravy: 75 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Dušení

Země: Vietnam

Počet porcí: 5

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Připravíme si všechny suroviny na stůl.

Nejdřív si nakrájíme hovězí na velmi tenké plátečky. Potom se pustíme do zeleniny a oříšků. Cibuli nemusíme krájet na kostičky, bohatě bude stačit, když ji nakrájíme na tenké měsíčky. Stejně tak to uděláme u rajčat. Potom nakrájíme řapíkatý celer na půlcentimetrové plátky. Stejně tak to uděláme se žampiony. Já mám radši, když jsou plátky žampionů tlustší. Jako poslední upravíme oříšky, které rozdrtíme ve dlani. To nám půjde pouze s vlašskými ořechy. Kešu ořechy necháme v celku.

Teď se vrhneme na přípravu hovězího masa. Maso ochutíme před tím, než ho vložíme na rozpálenou pánvičku. K masu přisypeme všechno připravené koření, přidáme med a sojovou omáčku. Všechno promícháme a chvilku necháme uležet.

Mezitím vložíme nakrájenou cibuli na pánvičku, kde už máme rozpálený olej. Až cibule zesklovatí, přidáme do pánve maso. Čekáme přibližně půl hodiny, pak přidáme zbylé ingredience plus ústřičnou omáčku. Do pánvičky přilijeme 100 ml vody a přiklopíme pokličkou, ať se nám ta dobrota trochu podusí. Pravidelně přiléváme vodu, hlavně ať nám hovězí maso nevyschne, nebo se nepřipálí.

Až nám maso změkne můžeme servírovat. Hovězí na medu s vlašskými ořechy a zázvorem nejlépe chutná s jasmínovou rýží.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist