Hovězí na medu s vlašskými ořechy a zázvorem
Kategorie: Maso
Autor: sarysek

Suroviny
- rajče 2 ks
- med 5 lžíce
- vlašské ořechy 80 g
- hovězí roštěná 600 g
- jasmínová rýže 500 g
- řapíkatý celer 250 g
- kešu oříšky 80 g
- cibule 2 ks
- zázvor 50 g
- žampiony 5 ks
- sojová omáčka 2 lžíce
- ústřicová omáčka 4 lžíce
- podle chuti
- mletá skořice 1 ks
- sůl 1 ks
- kari 1 ks
- chilli 1 ks
- mletý pepř 1 ks
- mletá sladká paprika 1 ks
- podle potřeby
- olej 1 ks
Doba přípravy: 75 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Dušení
Země: Vietnam
Počet porcí: 5
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Připravíme si všechny suroviny na stůl.
Nejdřív si nakrájíme hovězí na velmi tenké plátečky. Potom se pustíme do zeleniny a oříšků. Cibuli nemusíme krájet na kostičky, bohatě bude stačit, když ji nakrájíme na tenké měsíčky. Stejně tak to uděláme u rajčat. Potom nakrájíme řapíkatý celer na půlcentimetrové plátky. Stejně tak to uděláme se žampiony. Já mám radši, když jsou plátky žampionů tlustší. Jako poslední upravíme oříšky, které rozdrtíme ve dlani. To nám půjde pouze s vlašskými ořechy. Kešu ořechy necháme v celku.
Teď se vrhneme na přípravu hovězího masa. Maso ochutíme před tím, než ho vložíme na rozpálenou pánvičku. K masu přisypeme všechno připravené koření, přidáme med a sojovou omáčku. Všechno promícháme a chvilku necháme uležet.
Mezitím vložíme nakrájenou cibuli na pánvičku, kde už máme rozpálený olej. Až cibule zesklovatí, přidáme do pánve maso. Čekáme přibližně půl hodiny, pak přidáme zbylé ingredience plus ústřičnou omáčku. Do pánvičky přilijeme 100 ml vody a přiklopíme pokličkou, ať se nám ta dobrota trochu podusí. Pravidelně přiléváme vodu, hlavně ať nám hovězí maso nevyschne, nebo se nepřipálí.
Až nám maso změkne můžeme servírovat. Hovězí na medu s vlašskými ořechy a zázvorem nejlépe chutná s jasmínovou rýží.
Nejdřív si nakrájíme hovězí na velmi tenké plátečky. Potom se pustíme do zeleniny a oříšků. Cibuli nemusíme krájet na kostičky, bohatě bude stačit, když ji nakrájíme na tenké měsíčky. Stejně tak to uděláme u rajčat. Potom nakrájíme řapíkatý celer na půlcentimetrové plátky. Stejně tak to uděláme se žampiony. Já mám radši, když jsou plátky žampionů tlustší. Jako poslední upravíme oříšky, které rozdrtíme ve dlani. To nám půjde pouze s vlašskými ořechy. Kešu ořechy necháme v celku.
Teď se vrhneme na přípravu hovězího masa. Maso ochutíme před tím, než ho vložíme na rozpálenou pánvičku. K masu přisypeme všechno připravené koření, přidáme med a sojovou omáčku. Všechno promícháme a chvilku necháme uležet.
Mezitím vložíme nakrájenou cibuli na pánvičku, kde už máme rozpálený olej. Až cibule zesklovatí, přidáme do pánve maso. Čekáme přibližně půl hodiny, pak přidáme zbylé ingredience plus ústřičnou omáčku. Do pánvičky přilijeme 100 ml vody a přiklopíme pokličkou, ať se nám ta dobrota trochu podusí. Pravidelně přiléváme vodu, hlavně ať nám hovězí maso nevyschne, nebo se nepřipálí.
Až nám maso změkne můžeme servírovat. Hovězí na medu s vlašskými ořechy a zázvorem nejlépe chutná s jasmínovou rýží.
Podobné recepty
- » Hovězí roštěná
(Hodnocení: 1.44 - hlasovalo 372x) - » Pravý hospodský hovězí guláš
(Hodnocení: 1.42 - hlasovalo 119x) - » Cikánská hovězí pečeně
(Hodnocení: 1.39 - hlasovalo 44x) - » Štěpánská hovězí pečeně
(Hodnocení: 1.39 - hlasovalo 38x) - » Hovězí vývar z kostí - tmavý
(Hodnocení: 1.73 - hlasovalo 15x) - » Hovězí po makedonsku
(Hodnocení: 1.29 - hlasovalo 7x) - » Hovězí líčka na víně
(Hodnocení: 1.39 - hlasovalo 33x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 991651) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 229406) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 220670) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 200437) - » Couračka
(Navštívilo: 149772) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 115826) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 106871)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy