Hovězí dušené se sojovou a worchestrovou omáčkou
Kategorie: Maso
Autor: sarysek

Suroviny
- Hovězí maso 600 g
- Česnek 4 stroužek
- Sojová omáčka 4 lžíce
- Worcestrová omáčka 4 lžíce
- Kečup 4 lžíce
- Olej 1 ks
- Hovězí vývar 1 ks
- Cibule 1 ks
Doba přípravy: 180 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Dušení
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Hovězí maso vhodné na dušení (dělám nejraději z kližky) nakrájíme na nudličky, na oleji restujeme, dokud se téměř nevyvaří všechna tekutina. Pak přidáme cibuli nakrájenou na kostičky a prolisovaný česnek, necháme ještě restovat (případně dodáme trochu oleje, kdyby se to připalovalo).
Pak přidáme sojovou a worcestrovou omáčku, kečup - asi by šel i protlak, ale to jsem zatím nezkoušela (množství dle chuti, asi je to na vyzkoušení). Promícháme a zalijeme vývarem nebo vodou (vývar je samozřejmě lepší) a dusíme přikryté pokličkou až doměkka - záleží na mase, ale minimálně to bude 1,5 hodiny v klasickém hrnci.
Nedává se žádná sůl ani jiné koření. Když to nepřeženete s vývarem, není třeba ani zahušťovat. Pokud by to ale bylo řídké, lze zahustit rozkvedlanou hl. moukou.
Podáváme s hranolky nebo rýží. Na talíři je ještě možné dochutit zakys. smetanou nebo podáváme s tatarskou omáčkou.
Pak přidáme sojovou a worcestrovou omáčku, kečup - asi by šel i protlak, ale to jsem zatím nezkoušela (množství dle chuti, asi je to na vyzkoušení). Promícháme a zalijeme vývarem nebo vodou (vývar je samozřejmě lepší) a dusíme přikryté pokličkou až doměkka - záleží na mase, ale minimálně to bude 1,5 hodiny v klasickém hrnci.
Nedává se žádná sůl ani jiné koření. Když to nepřeženete s vývarem, není třeba ani zahušťovat. Pokud by to ale bylo řídké, lze zahustit rozkvedlanou hl. moukou.
Podáváme s hranolky nebo rýží. Na talíři je ještě možné dochutit zakys. smetanou nebo podáváme s tatarskou omáčkou.
Podobné recepty
- » Hovězí roštěná
(Hodnocení: 1.43 - hlasovalo 376x) - » Pravý hospodský hovězí guláš
(Hodnocení: 1.42 - hlasovalo 120x) - » Cikánská hovězí pečeně
(Hodnocení: 1.39 - hlasovalo 44x) - » Štěpánská hovězí pečeně
(Hodnocení: 1.38 - hlasovalo 39x) - » Hovězí vývar z kostí - tmavý
(Hodnocení: 1.73 - hlasovalo 15x) - » Hovězí po makedonsku
(Hodnocení: 1.29 - hlasovalo 7x) - » Hovězí líčka na víně
(Hodnocení: 1.38 - hlasovalo 34x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015773) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308489) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237347) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232261) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy