Hovězí bourbuignon

Kategorie: Maso

Autor:

Hovězí bourbuignon

Suroviny

Porce: 6 + –

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Dušení

Zařazení: Oběd

Země: Francie

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Maso pokrájejte na kostky velikosti většího sousta a dejte je do hrnce. Přimíchejte cibuli, mrkev, svazek bylinek a pepř. Zalijte vínem a dejte na 24 hodin marinovat do chladu.

Sceďte (marinádu uschovejte). Maso pečlivě oddělte od zeleniny a bylin a kostičku po kostičce osušte. V silnostěnném hrnci rozpalte olej, přidejte slaninu a opékejte 3 minuty. Poté přidejte postupně maso a zprudka ho opečte ze všech stran. Řádně osolte, přidejte osušenou zeleninu a opékejte, aby přestala být vlhká a začala se opékat. Teprve poté zalijte uschovanou marinádou a na mírném ohni duste asi 2,5 hodiny. Bude-li potřeba, podlévejte vývarem nebo vodou. Když je maso měkké, zahustěte šťávu změklým máslem utřeným s moukou. Povařte ještě 10 minut. Podávejte s křupavou bagetou, ozdobené tymiánem.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist