Guláš buranija
Kategorie: Maso
Autor: wencek

Suroviny
- vepřové maso 500 g
- fazolky 500 g
- sádlo 40 g
- cibule 2 ks
- rajčatový protlak 1 lžíce
- olej 1 lžíce
- hustá kysaná smetana 2 dl
- česnek 2 stroužek
- vývar 300 ml
- mletá červená paprika 2 špetka
- mletý pepř 2 špetka
- sůl 2 špetka
Doba přípravy: 120 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Dušení
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém sádle, poprášíme mletou paprikou, hned zalijeme trochou vývaru a uvedeme do varu
2. Přidáme maso nakrájíme na stejně velké kostky, rajčatový protlak a rozetřený česnek
3. Osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme na malém plaménku za občasného zamíchání a podle potřeby podlévání vývarem doměkka
4. Nakonec guláš dochutíme rozetřeným česnekem, mletým pepřem, případně osolíme a zahustíme solamylem, nebo raději hladkou moukou, rozmíchanou v troše studené vody
5. Očištěné fazolky podusíme v mírně osolené vodě doměkka
6. Pak je přecedíme a po odkapání orestujeme na oleji
7. Při servírování jimi obložíme porce guláše, urovnané na jednotlivých talířích
8. Guláš na talířích na závěr přelijeme kysanou smetanou a podáváme s chlebem.
2. Přidáme maso nakrájíme na stejně velké kostky, rajčatový protlak a rozetřený česnek
3. Osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme na malém plaménku za občasného zamíchání a podle potřeby podlévání vývarem doměkka
4. Nakonec guláš dochutíme rozetřeným česnekem, mletým pepřem, případně osolíme a zahustíme solamylem, nebo raději hladkou moukou, rozmíchanou v troše studené vody
5. Očištěné fazolky podusíme v mírně osolené vodě doměkka
6. Pak je přecedíme a po odkapání orestujeme na oleji
7. Při servírování jimi obložíme porce guláše, urovnané na jednotlivých talířích
8. Guláš na talířích na závěr přelijeme kysanou smetanou a podáváme s chlebem.
Podobné recepty
- » Pravý hospodský hovězí guláš
(Hodnocení: 1.42 - hlasovalo 120x) - » Pikantní vepřový guláš
(Hodnocení: 1.53 - hlasovalo 73x) - » Jelení guláš
(Hodnocení: 1.4 - hlasovalo 83x) - » Hospodský vepřový guláš
(Hodnocení: 1.24 - hlasovalo 55x) - » Gulášová polévka
(Hodnocení: 1.29 - hlasovalo 35x) - » Minutkový vepřový guláš s červenou paprikou
(Hodnocení: 1.42 - hlasovalo 24x) - » Srnčí guláš na pivu
(Hodnocení: 1.26 - hlasovalo 39x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015815) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308794) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237395) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232490) - » Couračka
(Navštívilo: 150785) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131115) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113685)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy