Pikantní zvěřinová roláda v tlakovém hrnci

Kategorie: Maso

Autor:

Pikantní zvěřinová roláda v tlakovém hrnci

Suroviny

Porce: 4 + –
  • plnotučná hořtice 1 lžíce
  • jabko 1 ks
  • srnčí hřbet 500 g
  • wolcestrová omáčka 1 lžíce
  • koření na divočinu 1 lžička
  • sůl 1 špetka
  • pepř 1 špetka
  • máslo 1 plátek
  • uzená slanina 200 g
  • masox 1.2 kostka
  • rybízová marmeláda 1 lžíce
  • dušená šunka 12 plátek
  • voda 2 dl
  • sušené brusinky 2 lžíce
  • olej 1 lžíce
  • citrónová kůra 1 lžíce

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Dušení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Ze srnčího hřbetu odstraníme tuk a blanky, opláchneme ho, osušíme a nařízneme do tvaru placky. Přes potravinářskou folii rovnoměrně rozklepeme do stran. Pomažeme olejem, posypeme kořením Divočina, srolujeme, zabalíme do alobalu a nejlépe přes noc dáme do ledničky uležet.

Po odležení maso vyndáme z alobalu a na pracovní desce plát rozvineme. Slaninu si nakrájíme na drobnější kostičky, dáme do zlatavé barvy osmažit a odložíme bokem.

Jablko oloupeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na větší kostky. Citron důkladně umyjeme a z poloviny nastrouháme kůru.

Plát masa mírně osolíme, opepříme, potřeme slabou vrstvou rybízové marmelády a hořčice, posypeme brusinkami a částí osmažené slaniny a poklademe plátky šunky. Potom plát masa zavineme do rolády, dobře zajistíme motouzem a necháme na tuku z osmažené slaniny ze všech stran zatáhnout.

Podlijeme 2dl vody, rozdrobíme masox, přidáme worcester, nakrájené jablko, zbytek marmelády a hořčice, trošku osmažené slaniny, citronovou kůru, hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a pod tlakem na mírném plameni od doby varu děláme 20minut.

Poté hrnec odstavíme, ochladíme ,otevřeme, maso vyndáme a odložíme bokem do tepla a šťávu ponorným mixérem rozmixujeme. Podle své chuti dochutíme, přidáme plátek másla na zjemnění a prohřejeme. Z rolády odstraníme motouz, nařežeme na úhledné plátky a můžeme servírovat přelité šťávou a posypané zbylou osmaženou slaninou.

Jako příloha k pikantní zvěřinové roládě v tlakovém hrnci se hodí osmažený brambor, jsou dobré i máslové, bylinkové noky.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist