Pikantní zvěřinová roláda v tlakovém hrnci
Kategorie: Maso
Autor: wencek

Suroviny
- plnotučná hořtice 1 lžíce
- jabko 1 ks
- srnčí hřbet 500 g
- wolcestrová omáčka 1 lžíce
- koření na divočinu 1 lžička
- sůl 1 špetka
- pepř 1 špetka
- máslo 1 plátek
- uzená slanina 200 g
- masox 1.2 kostka
- rybízová marmeláda 1 lžíce
- dušená šunka 12 plátek
- voda 2 dl
- sušené brusinky 2 lžíce
- olej 1 lžíce
- citrónová kůra 1 lžíce
Doba přípravy: 45 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Dušení
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Ze srnčího hřbetu odstraníme tuk a blanky, opláchneme ho, osušíme a nařízneme do tvaru placky. Přes potravinářskou folii rovnoměrně rozklepeme do stran. Pomažeme olejem, posypeme kořením Divočina, srolujeme, zabalíme do alobalu a nejlépe přes noc dáme do ledničky uležet.
Po odležení maso vyndáme z alobalu a na pracovní desce plát rozvineme. Slaninu si nakrájíme na drobnější kostičky, dáme do zlatavé barvy osmažit a odložíme bokem.
Jablko oloupeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na větší kostky. Citron důkladně umyjeme a z poloviny nastrouháme kůru.
Plát masa mírně osolíme, opepříme, potřeme slabou vrstvou rybízové marmelády a hořčice, posypeme brusinkami a částí osmažené slaniny a poklademe plátky šunky. Potom plát masa zavineme do rolády, dobře zajistíme motouzem a necháme na tuku z osmažené slaniny ze všech stran zatáhnout.
Podlijeme 2dl vody, rozdrobíme masox, přidáme worcester, nakrájené jablko, zbytek marmelády a hořčice, trošku osmažené slaniny, citronovou kůru, hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a pod tlakem na mírném plameni od doby varu děláme 20minut.
Poté hrnec odstavíme, ochladíme ,otevřeme, maso vyndáme a odložíme bokem do tepla a šťávu ponorným mixérem rozmixujeme. Podle své chuti dochutíme, přidáme plátek másla na zjemnění a prohřejeme. Z rolády odstraníme motouz, nařežeme na úhledné plátky a můžeme servírovat přelité šťávou a posypané zbylou osmaženou slaninou.
Jako příloha k pikantní zvěřinové roládě v tlakovém hrnci se hodí osmažený brambor, jsou dobré i máslové, bylinkové noky.
Po odležení maso vyndáme z alobalu a na pracovní desce plát rozvineme. Slaninu si nakrájíme na drobnější kostičky, dáme do zlatavé barvy osmažit a odložíme bokem.
Jablko oloupeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na větší kostky. Citron důkladně umyjeme a z poloviny nastrouháme kůru.
Plát masa mírně osolíme, opepříme, potřeme slabou vrstvou rybízové marmelády a hořčice, posypeme brusinkami a částí osmažené slaniny a poklademe plátky šunky. Potom plát masa zavineme do rolády, dobře zajistíme motouzem a necháme na tuku z osmažené slaniny ze všech stran zatáhnout.
Podlijeme 2dl vody, rozdrobíme masox, přidáme worcester, nakrájené jablko, zbytek marmelády a hořčice, trošku osmažené slaniny, citronovou kůru, hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a pod tlakem na mírném plameni od doby varu děláme 20minut.
Poté hrnec odstavíme, ochladíme ,otevřeme, maso vyndáme a odložíme bokem do tepla a šťávu ponorným mixérem rozmixujeme. Podle své chuti dochutíme, přidáme plátek másla na zjemnění a prohřejeme. Z rolády odstraníme motouz, nařežeme na úhledné plátky a můžeme servírovat přelité šťávou a posypané zbylou osmaženou slaninou.
Jako příloha k pikantní zvěřinové roládě v tlakovém hrnci se hodí osmažený brambor, jsou dobré i máslové, bylinkové noky.
Podobné recepty
- » Pikantní krupicové suflé
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Pikantní vepřový guláš
(Hodnocení: 1.53 - hlasovalo 73x) - » Pekingská pikantní kyselá polévka
(Hodnocení: 1.59 - hlasovalo 22x) - » Kuřecí špízky v pikantní jogurtové marinádě
(Hodnocení: 1.54 - hlasovalo 59x) - » Pikantní pečený divočák
(Hodnocení: 1.46 - hlasovalo 79x) - » Pikantní kančí maso po myslivecku
(Hodnocení: 1.35 - hlasovalo 43x) - » Pikantní vepřová žebírka
(Hodnocení: 1.39 - hlasovalo 18x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017434) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316299) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237926) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234614) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131896) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113942)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy