Hovězí carpaccio s pečenou řepou
Kategorie: Maso
Autor: wencek

Suroviny
- Na svíčkovou carpaccio:
- hovězí svíčková 1 ks
- rozmarýn 2 lžička
- mořská sůl 2 lžička
- olivový olej 1 lžička
- Na pečenou červenou řepu:
- malé červené řepy i s natí 1 svazek
- balzamikový ocet 1 lžička
- olivový olej 1 lžička
- mořská sůl 1 špetka
- Na dohotovení: 0 ks
- čerstvé lístky řezichy 2 hrst
- parmazán 100 g
- čerstvě nastrouhaný křen 1 ks
Doba přípravy: 30 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 8
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Nejprve si připravíme maso; váleček svíčkové opláchneme a důkladně osušíme, položíme ho na plochu stolu, kde jsem vysypali a rozprostřeli mořskou sůl a otrhané lístky tymiánu, maso pokapeme olivovým olejem, rozetřeme a pak váleček poválíme na ploše tak, aby se nám pěkně obalil do soli a tymiánu
2. Maso položíme na vyhřátou pánev s olejem a zprudka ho ze všech stran opečeme, aby se pěkně zatáhlo a zrůžovělo, pak svíčkovou vyndáme z pánve a necháme 5 minut odpočinout
3. Krájíme na tenké plátky, které klademe na talíře
4. Carpaccio ze svíčkové dále obložíme opečenou červenou řepou, tu ještě dochutíme čerstvě nastrouhaným křenem
5. Na talíře dále ozdobně poklademe čerstvé listy řeřichy a posypeme je hoblinkami parmazánu
6. Nakonec vše osolíme a pokapeme olivovým olejem a můžeme servírovat.
Příprava pečené řepy:
1. U řepy odstraníme většinu natě, ponecháme jen úpony přímo u řepy velké tak 2 cm, zeleninu propláchneme pod studenou tekoucí vodou a necháme okapat
2. Okapanou řepu položíme na plát alobalu, pokapeme ji olivovým olejem a octem balsamiko, osolíme mořskou solí
3. Alobal přeložíme, kraje přehneme a zmáčkneme, aby při pečení z balíčku nevytekla žádná šťáva
4. Pečeme 25-30 minut při teplotě asi 250 °C
5. Po upečení balíček opatrně rozevřeme, větší řepy překrojíme, menší necháme v celku, řepu servírujeme i s vypečenou šťávou.
Doporučení:
Kdo nemá rád, může řepu vynechat, kdo se s ní nechce péci, může použít i řepu sterilovanou. Řeřicha je k masům skvělá, ale carpaccio lze dochutit i jinými bylinkami.
Poznámka:
Jako další ingredienci můžeme použít například kapary či ančovičky.
2. Maso položíme na vyhřátou pánev s olejem a zprudka ho ze všech stran opečeme, aby se pěkně zatáhlo a zrůžovělo, pak svíčkovou vyndáme z pánve a necháme 5 minut odpočinout
3. Krájíme na tenké plátky, které klademe na talíře
4. Carpaccio ze svíčkové dále obložíme opečenou červenou řepou, tu ještě dochutíme čerstvě nastrouhaným křenem
5. Na talíře dále ozdobně poklademe čerstvé listy řeřichy a posypeme je hoblinkami parmazánu
6. Nakonec vše osolíme a pokapeme olivovým olejem a můžeme servírovat.
Příprava pečené řepy:
1. U řepy odstraníme většinu natě, ponecháme jen úpony přímo u řepy velké tak 2 cm, zeleninu propláchneme pod studenou tekoucí vodou a necháme okapat
2. Okapanou řepu položíme na plát alobalu, pokapeme ji olivovým olejem a octem balsamiko, osolíme mořskou solí
3. Alobal přeložíme, kraje přehneme a zmáčkneme, aby při pečení z balíčku nevytekla žádná šťáva
4. Pečeme 25-30 minut při teplotě asi 250 °C
5. Po upečení balíček opatrně rozevřeme, větší řepy překrojíme, menší necháme v celku, řepu servírujeme i s vypečenou šťávou.
Doporučení:
Kdo nemá rád, může řepu vynechat, kdo se s ní nechce péci, může použít i řepu sterilovanou. Řeřicha je k masům skvělá, ale carpaccio lze dochutit i jinými bylinkami.
Poznámka:
Jako další ingredienci můžeme použít například kapary či ančovičky.
Poznámka:
hovězí svíčková - váleček dlouhý cca 30 cmPodobné recepty
- » Hovězí roštěná
(Hodnocení: 1.43 - hlasovalo 376x) - » Pravý hospodský hovězí guláš
(Hodnocení: 1.42 - hlasovalo 120x) - » Cikánská hovězí pečeně
(Hodnocení: 1.39 - hlasovalo 44x) - » Štěpánská hovězí pečeně
(Hodnocení: 1.38 - hlasovalo 39x) - » Hovězí vývar z kostí - tmavý
(Hodnocení: 1.73 - hlasovalo 15x) - » Hovězí po makedonsku
(Hodnocení: 1.29 - hlasovalo 7x) - » Hovězí líčka na víně
(Hodnocení: 1.38 - hlasovalo 34x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015773) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308489) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237347) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232261) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy