Guláš z divočáka
Kategorie: Maso
Autor: wencek
Suroviny
- kančí plec 600 g
- cibule 100 g
- tuk 60 g
- rajčatový protlak 40 g
- mouka 25 g
- sůl 1 lžička
- majoránka 1 lžička
- česnek 3 stroužek
- kmín 0.5 lžička
- citrón 1 ks
- voda 0.5 l
Doba přípravy: 130 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Vaření
Zařazení: Oběd
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Postup:
1. Očištěné a opláchnuté maso nakrájíme na větší kostky o váze cca 50g
2. Na části dávky tuku orestujeme drobně nakrájenou cibuli do světlé, nazlátlé barvy, přidáme papriku a po zpěnění ihned zalijeme částí vody, přidáme rajský protlak, sůl, rozetřený česnek, pečlivě umytý a na plátky pokrájený citrón, kmín a nakonec vložíme do základu maso
3. Maso dusíme za občasného promíchání téměř doměkka, potom ho vyndáme
4. Základ zahustíme světlou zásmažkou připravenou za zbylé části tuku a prosáté mouky, pečlivě omáčku rozšleháme, rozředíme vodou, přidáme rozdrcenou majoránku a za občasného promíchání vaříme nejméně 20 minut
5. Před ukončením varu omáčku dosolíme a prosátou přelijeme na maso
6. Hotový pokrm chvíli povaříme a můžeme podávat.
Poznámka:
Maso ze zvěřiny na přípravu guláše marinujeme alespoň 24 hodin (z divočáka a starších kusů i déle) ve směsi vody a octa v poměru 5:1 s nakrájenou cibulí.Podobné recepty
- » Pravý hospodský hovězí guláš
(Hodnocení: 1.42 - hlasovalo 120x) - » Pikantní vepřový guláš
(Hodnocení: 1.53 - hlasovalo 73x) - » Hospodský vepřový guláš
(Hodnocení: 1.24 - hlasovalo 55x) - » Jelení guláš
(Hodnocení: 1.4 - hlasovalo 83x) - » Gulášová polévka
(Hodnocení: 1.29 - hlasovalo 35x) - » Minutkový vepřový guláš s červenou paprikou
(Hodnocení: 1.42 - hlasovalo 24x) - » Srnčí guláš na pivu
(Hodnocení: 1.26 - hlasovalo 39x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017456) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316409) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237939) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234708) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131935) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113948)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy