Guláš z divočáka

Kategorie: Maso

Autor:

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 130 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Zařazení: Oběd

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Očištěné a opláchnuté maso nakrájíme na větší kostky o váze cca 50g

2. Na části dávky tuku orestujeme drobně nakrájenou cibuli do světlé, nazlátlé barvy, přidáme papriku a po zpěnění ihned zalijeme částí vody, přidáme rajský protlak, sůl, rozetřený česnek, pečlivě umytý a na plátky pokrájený citrón, kmín a nakonec vložíme do základu maso

3. Maso dusíme za občasného promíchání téměř doměkka, potom ho vyndáme

4. Základ zahustíme světlou zásmažkou připravenou za zbylé části tuku a prosáté mouky, pečlivě omáčku rozšleháme, rozředíme vodou, přidáme rozdrcenou majoránku a za občasného promíchání vaříme nejméně 20 minut

5. Před ukončením varu omáčku dosolíme a prosátou přelijeme na maso

6. Hotový pokrm chvíli povaříme a můžeme podávat.

Poznámka:

Maso ze zvěřiny na přípravu guláše marinujeme alespoň 24 hodin (z divočáka a starších kusů i déle) ve směsi vody a octa v poměru 5:1 s nakrájenou cibulí.

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist