Drůbkový guláš
Kategorie: Maso
Autor: wencek

Suroviny
- drůbeží drůbky 800 g
- houby 250 g
- mletá sladká paprika 1 lžička
- mletá pálivá paprika 1 lžička
- hladká mouka 1 lžíce
- černé pivo 200 ml
- česnek 6 stroužek
- cibule 3 ks
- bobkový list 2 ks
Doba přípravy: 45 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Dušení
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Nohy, krky a křídla zbavíme kůže, kterou nakrájíme na malé kostičky a na 2 lžičkách sádla je za stálého míchání opečeme, vyjmeme a uschováme v teple
2. Na pánev přidáme lžíci sádla, oloupané, na drobno nakrájené cibule, očištěné na plátky nakrájené houby, maso z nohou, křídel, očištěné žaludky a srdíčka nakrájené na kostičky
3. Vše ochutíme oloupanými utřenými se solí stroužky česneku, mletou sladkou paprikou i pálivou paprikou, bobkovým listem, zalijeme asi 400 ml vody a vaříme do poloměkka
4. Potom přidáme očištěná, na menší kousky nakrájená játra, dolijeme černé pivo a dusíme, až jsou játra i maso měkké, pak přidáme hladkou mouku a vaříme do zahuštění
5. Při podávání ozdobíme každou porci orestovanými kousky kůže.
2. Na pánev přidáme lžíci sádla, oloupané, na drobno nakrájené cibule, očištěné na plátky nakrájené houby, maso z nohou, křídel, očištěné žaludky a srdíčka nakrájené na kostičky
3. Vše ochutíme oloupanými utřenými se solí stroužky česneku, mletou sladkou paprikou i pálivou paprikou, bobkovým listem, zalijeme asi 400 ml vody a vaříme do poloměkka
4. Potom přidáme očištěná, na menší kousky nakrájená játra, dolijeme černé pivo a dusíme, až jsou játra i maso měkké, pak přidáme hladkou mouku a vaříme do zahuštění
5. Při podávání ozdobíme každou porci orestovanými kousky kůže.
Podobné recepty
- » Pravý hospodský hovězí guláš
(Hodnocení: 1.42 - hlasovalo 120x) - » Pikantní vepřový guláš
(Hodnocení: 1.53 - hlasovalo 73x) - » Jelení guláš
(Hodnocení: 1.4 - hlasovalo 83x) - » Hospodský vepřový guláš
(Hodnocení: 1.24 - hlasovalo 55x) - » Gulášová polévka
(Hodnocení: 1.29 - hlasovalo 35x) - » Minutkový vepřový guláš s červenou paprikou
(Hodnocení: 1.42 - hlasovalo 24x) - » Srnčí guláš na pivu
(Hodnocení: 1.26 - hlasovalo 39x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015773) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308489) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237347) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232261) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy