Hovězí kordy s pastinákovým pyré I.

Kategorie: Maso

Autor:

Hovězí kordy s pastinákovým pyré I.

Suroviny

Porce: 6 + –
  • Hovězí svíčková 800 g
  • Nasekaná hladkolistá petrželka 1 hrst
  • Nasekaný koriandr 2 lžíce
  • Nasekaná čerstvá máta 1 lžíce
  • Olej 3 lžíce
  • Jemně nasekané stroužky česneku 2 stroužek
  • Hnědý cukr 1 lžička
  • Sůl a čerstvě mletý pepř - dle chuti 2 špetka
  • Kůra z limetky 1 ks
  • Mletý římský kmín 1 lžička
  • Pyré
  • Pastinák 400 g
  • Brambory 200 g
  • Jemně nasekané stroužky česneku 2 stroužek
  • Oříšek másla 2 ks
  • Olivový olej 1 lžíce
  • Smetana na vaření 12% 250 ml
  • Nasekané vlašské ořechy 100 g
  • Sůl a čerstvě mletý pepř - dle chuti 2 špetka
  • Čerstvá máta na ozdobu 4 ks

Doba přípravy: 200 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Chlazení, mražení

Země: Česká republika

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Maso nakrájejte na kousky. Ostatní přísady smíchejte a rozmixujte je na velmi jemno. Takto vzniklou marinádu dejte do plastového sáčku, vložte do něj maso, důkladně protřepejte a nechte v chladu asi 2 až 3 hodiny. Mezitím si připravte pyré: do hrnce do osolené vody dejte vařit očištěný pastinák, po 10 minutách přidejte oloupané brambory a vše uvařte doměkka. Vodu slijte, přidejte česnek, máslo, olej a polovinu smetany a rozmixujte.
V případě že bude kaše příliš tuhá, dolijte ještě smetanu, přidejte ořechy a vše vmíchejte zlehka do pyré. Nakonec dochuťte solí a pepřem. Namarinované maso napíchejte na jehly a opečte buď zprudka na grilovací pánvi z každé strany asi 3 minuty, nebo v troubě pod grilem asi 10 minut.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist