Hovězí kordy s pastinákovým pyré I.
Kategorie: Maso
Autor: Bmilinka1991

Suroviny
- Hovězí svíčková 800 g
- Nasekaná hladkolistá petrželka 1 hrst
- Nasekaný koriandr 2 lžíce
- Nasekaná čerstvá máta 1 lžíce
- Olej 3 lžíce
- Jemně nasekané stroužky česneku 2 stroužek
- Hnědý cukr 1 lžička
- Sůl a čerstvě mletý pepř - dle chuti 2 špetka
- Kůra z limetky 1 ks
- Mletý římský kmín 1 lžička
- Pyré
- Pastinák 400 g
- Brambory 200 g
- Jemně nasekané stroužky česneku 2 stroužek
- Oříšek másla 2 ks
- Olivový olej 1 lžíce
- Smetana na vaření 12% 250 ml
- Nasekané vlašské ořechy 100 g
- Sůl a čerstvě mletý pepř - dle chuti 2 špetka
- Čerstvá máta na ozdobu 4 ks
Doba přípravy: 200 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Chlazení, mražení
Země: Česká republika
Počet porcí: 6
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Maso nakrájejte na kousky. Ostatní přísady smíchejte a rozmixujte je na velmi jemno. Takto vzniklou marinádu dejte do plastového sáčku, vložte do něj maso, důkladně protřepejte a nechte v chladu asi 2 až 3 hodiny. Mezitím si připravte pyré: do hrnce do osolené vody dejte vařit očištěný pastinák, po 10 minutách přidejte oloupané brambory a vše uvařte doměkka. Vodu slijte, přidejte česnek, máslo, olej a polovinu smetany a rozmixujte.
V případě že bude kaše příliš tuhá, dolijte ještě smetanu, přidejte ořechy a vše vmíchejte zlehka do pyré. Nakonec dochuťte solí a pepřem. Namarinované maso napíchejte na jehly a opečte buď zprudka na grilovací pánvi z každé strany asi 3 minuty, nebo v troubě pod grilem asi 10 minut.
V případě že bude kaše příliš tuhá, dolijte ještě smetanu, přidejte ořechy a vše vmíchejte zlehka do pyré. Nakonec dochuťte solí a pepřem. Namarinované maso napíchejte na jehly a opečte buď zprudka na grilovací pánvi z každé strany asi 3 minuty, nebo v troubě pod grilem asi 10 minut.
Podobné recepty
- » Hovězí roštěná
(Hodnocení: 1.43 - hlasovalo 376x) - » Pravý hospodský hovězí guláš
(Hodnocení: 1.42 - hlasovalo 120x) - » Cikánská hovězí pečeně
(Hodnocení: 1.39 - hlasovalo 44x) - » Štěpánská hovězí pečeně
(Hodnocení: 1.38 - hlasovalo 39x) - » Hovězí vývar z kostí - tmavý
(Hodnocení: 1.73 - hlasovalo 15x) - » Hovězí po makedonsku
(Hodnocení: 1.29 - hlasovalo 7x) - » Hovězí líčka na víně
(Hodnocení: 1.38 - hlasovalo 34x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017436) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316306) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237927) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234625) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131900) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113944)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy