Jehněčí soté

Kategorie: Chuťovky

Autor:

Jehněčí soté

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 70 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Libové jehněčí maso nakrájíme asi na 3 cm kostky. Opepříme je a obalíme v trošce hladké mouky.

2. Jednu středně velkou cibuli nakrájíme nadrobno. Na menší kousky nakrájíme také feferonky a oloupaný česnek.

3. Na pánvi rozehřejeme asi 2 lžíce oleje, vsypeme cibulku a necháme ji zpěnit. Pak přidáme česnek i feferonku a promícháme. Jakmile česnek zavoní, vložíme kousky jehněčího masa a opečeme je ze všech stran. Podle chuti osolíme, posypeme tymiánem, podle potřeby podlijeme vodou a zvolna dusíme zakryté poklicí doměkka.

4. Omyjeme papriky a cuketu, zbavíme je semínek a pokrájíme na menší kousky. Když je maso skoro měkké, přidáme zeleninu a společně dovaříme.

5. Nakonec vmícháme na kolečka nakrájenou druhou cibuli. Jehněčí soté podáváme s čerstvým pečivem nebo rýží. Vhodné jsou i různě upravené brambory.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist