Plněný bochníček

Kategorie: Chuťovky

Autor:

Plněný bochníček

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 35 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Zařazení: Svačina

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Papriky omyjeme, rozložíme na plech vyložený papírem na pečení, vložíme je do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 15 – 20 minut. Horké je vložíme do misky, zakryjeme pokličkou a necháme zapařit. Pak z nich odstraníme slupku, rozkrojíme je na poloviny a vyřízneme semeník a přepážky.

Z chleba odkrojíme vrchní část (pokličku) a střídku uvnitř vydlabeme lžící (můžeme ji třeba nakrájet na kostičky a opéct jako krutony do polévky). Vnitřek chleba i spodní část pokličky pak potřeme pomocí mašlovačky olivovým olejem.

Na dno bochníčku rozložíme polovinu pečených paprik. Přidáme oloupanou a na tenká kolečka nakrájenou cibuli, posypeme ji několika nakrájenými lístky bazalky a olivami rozkrojenými podélně na půlky. Přidáme jeden bochánek mozzarelly nakrájený na plátky, které se snažíme rozložit po celé ploše až k okrajům. Na sýr rozložíme jedno rajče nakrájené na tenká kolečka, která osolíme, opepříme a posypeme dalšími několika nakrájenými lístky bazalky. Přidáme plátky šunky překrojené na čtvrtiny, další vrstvu uděláme ze zbylých paprik, na ně rozložíme druhý bochánek mozzarelly nakrájený na plátky a pak zbylé rajče nakrájené na plátky, které osolíme a opepříme.

Naplněný bochníček zakryjeme odkrojenou pokličkou a celý ho dobře a pevně zabalíme do mikrotenové fólie. Bochánek dobře zatížíme něčím těžkým a uložíme nejméně na 2 hodiny (nebo ještě lépe přes noc) do chladničky.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist