Plněný paprikový lusk s omáčkou

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Suroviny

Porce: 10 + –

Doba přípravy: 100 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 10

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Hovězí maso přední a vepřový bůček opláchneme ve vlažné vodě, pak pomeleme na masovém strojku

2. Umletou směs osolíme, dochutíme mletým pepřem, přidáme jedno vejce, strouhanku a jednu nadrobno nakrájenou nebo nastrouhanou cibuli, vše pečlivě promícháme a rozdělíme na deset stejných porcí

3. Připravíme si papriky; opláchneme je, očistíme, zbavíme jadřinců a semen, pak papriky naplníme připraveným masem

4. V hrnci rozpustíme sádlo, vložíme kořenovou zeleninu očištěnou a nakrájenou na nudličky, přidáme jednu nastrouhanou cibuli, osmahneme, okořeníme divokým kořením, octem a doplníme rajčaty nebo rajčatovým protlakem, zalijeme vlažnou vodou a krátce povaříme

5. Naplněné paprikové lusky naskládáme do hrnce na připravený základ, přikryjeme poklicí a dusíme 30-45 minut, pak lusky vyjmeme a uchováme v teple

6. Zbylou omáčku vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, rozředíme vlažnou vodou a vaříme za občasného míchání asi 1 hodinu (můžeme ji také zahustit světlou jíškou)

7. Před koncem varu omáčku přisladíme cukrem, přisolíme, přecedíme přes cedník na paprikové lusky a krátce vše podusíme.

Poznámka:

divoké koření (celý pepř, nové koření, bobkový list)
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře


Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist