Plněný lilek s celými bramborami

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Suroviny

Porce: 3 + –
  • Menší cuketa 1 ks
  • Sýr Niva 50 g
  • Tvrdý sýr 50 g
  • Zakysená smetana 3 lžíce
  • Středně velké lilky 3 ks
  • Oregamo 2 lžička
  • Pepř 1 lžička
  • Sůl 1 lžička
  • Tavený sýr 50 g
  • Červená feferonka 2 ks
  • Kukuřice 1 ks
  • Česnekový prášek 1 lžička
  • Salám Vysočina 12 ks
  • Malé nové brambory 800 g
  • Hovězí bujón 1 kostka
  • Máslo 30 g
  • Petrželka 1 svazek

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 3

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Lilek jsem si predpripravila tak, že jsem si ho umyla, odřízla jsem konce a prekrojila na polovinu. Pak jsem je mírně nasolila a nasolení částí jsem je položila na savý papír. Lilek se takto krásně za 15 min. vymáčkl. Pak jsem vydlabané střed tak, aby na krajích zůstalo trochu dužiny a tento střed jsem si nakrájela na malé kostičky. Cuketu jsem si také umyla a nakrájela jsem ji na menší kostky. Na oleji jsem si za 10-15 min. udusila lilek a také cuketu. Nivu i Eidam jsem si nakrájela na menší kostky a přidala jsem je k zelenině. Dále jsem přidávala tavený sýr, zakysanou smetanu, nadrobno nakrájenou feferonku, kukuřici a koření. Nechala jsem ať se to pěkně převařit. Trvalo to asi 5 min.
Do připravených lilků jsem vložila 2 ks salámy a přikryla jsem je připravenou směsí. Pokud děláme vegetariánskou verzi salám nedáváme. V předehřáté troubě jsem je nechala zapéct na 180 ° C, 35 min.
Malé brambory jsem si kartáčkem pořádně umyla. Brambory jsem dala do většího hrnce, zalila jsem je vodou a přidala jsem 1 hovězí bujón. Může být i zeleninový, kuřecí nebo jen obyčejná vegeta. Brambory jsem takto uvařila do poloměkka. Tedy tak, aby zůstaly v celosti a nerozpadávali se.
V pánvi jsem si roztála máslo, přidala jsem nadrobno nakrájený petržel. Když byly brambory hotové, pomocí sítka jsem je vylovila z vařící vody a vložila do máslově-petrželové pánve, kde jsem je ještě chvilku opékané.
Lilek i brambory jsme snědli spolu se slupkou.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře


Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist