Plněný lilek s celými bramborami
Kategorie: Pokrmy
Autor: afaltynkova
Suroviny
- Menší cuketa 1 ks
- Sýr Niva 50 g
- Tvrdý sýr 50 g
- Zakysená smetana 3 lžíce
- Středně velké lilky 3 ks
- Oregamo 2 lžička
- Pepř 1 lžička
- Sůl 1 lžička
- Tavený sýr 50 g
- Červená feferonka 2 ks
- Kukuřice 1 ks
- Česnekový prášek 1 lžička
- Salám Vysočina 12 ks
- Malé nové brambory 800 g
- Hovězí bujón 1 kostka
- Máslo 30 g
- Petrželka 1 svazek
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 3
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Lilek jsem si predpripravila tak, že jsem si ho umyla, odřízla jsem konce a prekrojila na polovinu. Pak jsem je mírně nasolila a nasolení částí jsem je položila na savý papír. Lilek se takto krásně za 15 min. vymáčkl. Pak jsem vydlabané střed tak, aby na krajích zůstalo trochu dužiny a tento střed jsem si nakrájela na malé kostičky. Cuketu jsem si také umyla a nakrájela jsem ji na menší kostky. Na oleji jsem si za 10-15 min. udusila lilek a také cuketu. Nivu i Eidam jsem si nakrájela na menší kostky a přidala jsem je k zelenině. Dále jsem přidávala tavený sýr, zakysanou smetanu, nadrobno nakrájenou feferonku, kukuřici a koření. Nechala jsem ať se to pěkně převařit. Trvalo to asi 5 min.
Do připravených lilků jsem vložila 2 ks salámy a přikryla jsem je připravenou směsí. Pokud děláme vegetariánskou verzi salám nedáváme. V předehřáté troubě jsem je nechala zapéct na 180 ° C, 35 min.
Malé brambory jsem si kartáčkem pořádně umyla. Brambory jsem dala do většího hrnce, zalila jsem je vodou a přidala jsem 1 hovězí bujón. Může být i zeleninový, kuřecí nebo jen obyčejná vegeta. Brambory jsem takto uvařila do poloměkka. Tedy tak, aby zůstaly v celosti a nerozpadávali se.
V pánvi jsem si roztála máslo, přidala jsem nadrobno nakrájený petržel. Když byly brambory hotové, pomocí sítka jsem je vylovila z vařící vody a vložila do máslově-petrželové pánve, kde jsem je ještě chvilku opékané.
Lilek i brambory jsme snědli spolu se slupkou.
Do připravených lilků jsem vložila 2 ks salámy a přikryla jsem je připravenou směsí. Pokud děláme vegetariánskou verzi salám nedáváme. V předehřáté troubě jsem je nechala zapéct na 180 ° C, 35 min.
Malé brambory jsem si kartáčkem pořádně umyla. Brambory jsem dala do většího hrnce, zalila jsem je vodou a přidala jsem 1 hovězí bujón. Může být i zeleninový, kuřecí nebo jen obyčejná vegeta. Brambory jsem takto uvařila do poloměkka. Tedy tak, aby zůstaly v celosti a nerozpadávali se.
V pánvi jsem si roztála máslo, přidala jsem nadrobno nakrájený petržel. Když byly brambory hotové, pomocí sítka jsem je vylovila z vařící vody a vložila do máslově-petrželové pánve, kde jsem je ještě chvilku opékané.
Lilek i brambory jsme snědli spolu se slupkou.
Podobné recepty
- » Plněný paprikový lusk v rajské omáčce
(Hodnocení: 1.58 - hlasovalo 66x) - » Plněný bramborák s pikantní směsí
(Hodnocení: 1.11 - hlasovalo 9x) - » Plněný paprikový lusk s omáčkou
(Hodnocení: 1.2 - hlasovalo 5x) - » Smažený plněný hermelín
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Plněný vepřový bok
(Hodnocení: 1.14 - hlasovalo 7x) - » Kuřecí řízek plněný petrželkou, obalený v polentě
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Telecí steak plněný husími játry, žampionové ragú, pečený brambor v alobalu s koprovou omáčkou
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017515) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316686) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237993) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 235017) - » Couračka
(Navštívilo: 150872) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 132225) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113984)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 10.07.2025 13:46
Adams34
Ahoj. Během vaření můžeš vyzkoušet tuto stránku -... více - » web o gastronomii a kuchařkách 10.07.2025 13:45
Adams34
Ahoj. Počas varenia môžeš vyskúšať túto stránku -... více - » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
-
Zajímavé články a tipy