Francouzská snadná játrová paštika i pro pohoštění
Kategorie: Chuťovky
Autor: afaltynkova
Suroviny
- Máslo 120 g
- Olivový olej 6 lžíce
- Cibule 1 ks
- Kuřecí játra 500 g
- Pepř černý čerstvě mletý 1 špetka
- Koňak 1 dl
- Sůl 1 špetka
Doba přípravy: 30 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Míchání
Země: Francie
Počet porcí: 4
Postup:
Máslem vymazat asi 600 ml kameninovou nebo porcelánovou nádobku vhodnou na paštiku. Připadě použít nádobu na srnčí hřbet, kterou jsme použili my.
Na pánvi na středním ohni rozehřát olej a vložit na něj cibuli. Tu nechat zesklovatět za častého míchání asi po 8 – 10 minut. Přidat játra, snížit teplotu a opepřit je. Přikrýt a dusit je tak dlouho, až jsou i uprostřed hotová, což potrvá asi 15 minut. Sem tam je zamíchat. Ke konci je dochutíme solí.Pomocí děrované naběračky přendat játra do mixeru a nechat je tam vychladnout.
Pánev postavit na střední oheň, přilít do ni koňak, pánev naklonit aby se alkohol zapálil (při flambování je dobré mít po ruce poklici). Obsah pánve nechat zredukovat na minimum, což potrvá asi 4 minuty. Odstavit a úplně nechat vychladnout.
Obsah pánve přilít k játrům, přidat změklé máslo, vše osolit a opepřit o trochu víc, chcete-li. Játra rozmixovat úplně na hladko. Přendat je do připravené nádobky a uhladit povrch. Zalít malým množstvím tekutého másla, aby se na povrchu paštiky vytvořil film, který zabrání změny barvy paštiky. Těsně nádobku uzavřít.
Podobné recepty
- » Francouzská vepřová pečeně
(Hodnocení: 1.29 - hlasovalo 7x) - » La soupe aux choux - francouzská zelňačka
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 4x) - » Francouzská sladká omeleta
(Hodnocení: 3 - hlasovalo 2x) - » Francouzská cibulačka
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Francouzská čokoládová pěna
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Francouzská kuřecí polévka
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Francouzská cibulačka
(Hodnocení: 5 - hlasovalo 1x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017436) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316305) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237927) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234625) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131900) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113943)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy