Domácí houskové kynuté knedlíky
Kategorie: Přílohy
Autor: sarysek

Suroviny
- rohlíky z druhého dne 2 ks
- cukru krupice 1 lžička
- polotučné mléko 500 ml
- polohrubá mouka 1 kg
- vajíčka 2 ks
- droždí 20 g
- sůl 1 ks
- trochu másla 1 ks
Doba přípravy: 30 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Vaření
Země: Česká republika
Počet porcí: 1
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Guláš bez knedlíků, jako by nebyl. Knedlo - vepřo - zelo taktéž. Knedlíky prostě k některým jídlům zákonitě patří. A jak si takový knedlík připravit?
Nejdříve si připravíme kvásek. Do malé misky si nalijeme 100 ml vlažného mléka. Rozmělníme si droždí a spolu s cukrem vysypeme do misky.
Přiklopíme utěrkou a dáme na teplé místo vykynout.
Na pánev dáme nakrájené rohlíky s trochou másla a orestujeme. Odstavíme a dáme stranou.
Do velké mísy vysypeme mouku, přidáme vejce, vykynutý kvásek a osolíme. Zalijeme teplým mlékem, přidáme orestované rohlíky a důkladně promícháme a zpracujeme.
Tak a teď bude těsto odpočívat a kynout, zhruba jednu hodinu. Ale nejdříve ho musíme posypat trošičkou mouky a položit přes něj kuchyňskou utěrku.
Po hodině si na vále těsto ještě propracujeme,
vytvoříme asi 4 knedlíky a necháme je ještě na 15 minut chvíli odpočinout.
Dáme vařit vodu a mírně osolíme. Vložíme knedlíky a vaříme. Za začátku hlídáme, aby se nám nepřichytily ke dnu. Vaříme kolem 20 minut. Zhruba v polovině je pomocí vařečky převrátíme. Vzhledem k tomu, že knedlíky během vaření nabydou, tak doporučuji vařit max. po dvou kusech.
Nakonec je vyndáme a na prkénku ihned z obou stran propichujeme. Nakrájíme pomocí nitě a podáváme jako přílohu k dobrému masíčku.
Dobré chutnání.
Nejdříve si připravíme kvásek. Do malé misky si nalijeme 100 ml vlažného mléka. Rozmělníme si droždí a spolu s cukrem vysypeme do misky.
Přiklopíme utěrkou a dáme na teplé místo vykynout.
Na pánev dáme nakrájené rohlíky s trochou másla a orestujeme. Odstavíme a dáme stranou.
Do velké mísy vysypeme mouku, přidáme vejce, vykynutý kvásek a osolíme. Zalijeme teplým mlékem, přidáme orestované rohlíky a důkladně promícháme a zpracujeme.
Tak a teď bude těsto odpočívat a kynout, zhruba jednu hodinu. Ale nejdříve ho musíme posypat trošičkou mouky a položit přes něj kuchyňskou utěrku.
Po hodině si na vále těsto ještě propracujeme,
vytvoříme asi 4 knedlíky a necháme je ještě na 15 minut chvíli odpočinout.
Dáme vařit vodu a mírně osolíme. Vložíme knedlíky a vaříme. Za začátku hlídáme, aby se nám nepřichytily ke dnu. Vaříme kolem 20 minut. Zhruba v polovině je pomocí vařečky převrátíme. Vzhledem k tomu, že knedlíky během vaření nabydou, tak doporučuji vařit max. po dvou kusech.
Nakonec je vyndáme a na prkénku ihned z obou stran propichujeme. Nakrájíme pomocí nitě a podáváme jako přílohu k dobrému masíčku.
Dobré chutnání.
Podobné recepty
- » Domácí svíčková na smetaně
(Hodnocení: 1.57 - hlasovalo 166x) - » Domácí barbecue omáčka podle Gordona Ramseyho
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 39x) - » Domácí utopenci
(Hodnocení: 1.56 - hlasovalo 113x) - » Domácí sekaná
(Hodnocení: 1.41 - hlasovalo 70x) - » Domácí zavináče
(Hodnocení: 1.46 - hlasovalo 65x) - » Domácí vaječný likér bez vajec
(Hodnocení: 1.57 - hlasovalo 21x) - » Domácí jahodová bublanina
(Hodnocení: 1.41 - hlasovalo 39x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015773) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308489) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237347) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232261) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy