Italská rybí polévka ,,caciucco´´

Kategorie: Polévky

Autor:

Italská rybí polévka ,,caciucco´´

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Mořských ryb ( nejlépe 3 různé druhy ) 2 kg
  • Tygří krevety 4 ks
  • Olivový olej 8 lžíce
  • Cibule 2 ks
  • Česnek 4 stroužek
  • Polévková zelenina 1 svazek
  • Velká brambora 1 ks
  • Zeleninový fenykl 1 ks
  • Rajčatové pyré 1 lžíce
  • Bílé víno 200 ml
  • Rybí vývar ( nebo jen voda ) 400 ml
  • Loupaná konzervovaná rajčata 400 g
  • Malé červené papriky 2 ks
  • Mušle ( Slávky, Srdcovky ) zbavených vousků a okartáčovaných 20 ks
  • Bílý chléb 4 plátek
  • Česnek 1 stroužek
  • Bazalka 1 svazek
  • Sůl, Pepř 1 špetka
  • Bobkový list 1 ks
  • Tymián a několik nitek šafránu na dochucení 1 svazek

Doba přípravy: 90 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Itálie

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Očištěné a vykuchané ryby nakrájejte na kousky a nechte stranou v chladu. Odkrojky a kosti uschovejte. Krevety vyloupejte a odstraňte střívko, skořápky uchovejte. Ve velkém hrnci rozehřejte 4 lžíce olivového oleje a osmažte na něm oloupanou a pokrájenou cibuli a česnek, očištěnou a pokrájenou polévkovou zeleninu, fenykl a bramboru.
Přidejte odkrojky a kosti z ryb, skořápky a rajčatové pyré a krátce osmažte.
Přilijte víno a vývar, přidejte pokrájená rajčata a šťávu z konzervy, uveďte do varu, seberte pěnu, přijdete koření a povařte na mírném plameni asi 50 minut. Propasírujte přes cedník. V hrnci osmažte na 2 lžících oleje papriku nakrájenou na proužky a při mírné teplotě asi 10 minut poduste. Zalijte vývarem, svařte, vložte kousky ryb, mušle a krevety, osolte, opepřete a zlehka ještě 5 minut provařte. Chleba osmažte na zbylém oleji s rozpůleným stroužkem česneku a podávejte k polévce posypané sekanou bazalkou.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist