Polévka miso

Kategorie: Polévky

Autor:

Polévka miso

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Sezónní zelenina nakrájená na jemné ,,sirky´´ 40 g
  • Řasa wakame asi 5x5cm 1 ks
  • Miso pasta 4 lžička
  • Zelená nať pórku 1 svazek
  • Houby šii 4 ks
  • Sezamový olej 3 lžíce
  • Čerstvý zázvor 3 cm 1 ks
  • Zeleninový vývar 1 l
  • Sezónní zelenina nakrájená na jemné ,,sirky´´ 40 g
  • Řasa wakame asi 5x5cm 1 ks
  • Miso pasta 4 lžička
  • Zelená nať pórku 1 svazek
  • Houby šii 4 ks
  • Sezamový olej 3 lžíce
  • Čerstvý zázvor 3 cm 1 ks
  • Zeleninový vývar 1 l

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Řasu vložte do studené vody. Jakmile řasa změkne, vyjměte ji a nakrájejte na kousky (vodu si nechte stranou).

2. V hlubším hrnci orestujte zeleninu, zalijte ji vývarem, přidejte houby a pět minut vařte. Odeberte lžíci tekutiny a rozmíchejte v ní miso; snižte plamen a přidejte směs do polévky. Nechte ji deset minut velmi mírně vařit (‚táhnout‘) – prudký var by zničil enzymy v misu – a pak přihoďte zelenou nať a přilijte vodu, v níž se máčela řasa.

3. Přilijte šťávu z oloupaného a najemno nastrouhaného zázvoru.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist