Jaternicová polévka
Kategorie: Polévky
Autor: wencek

Suroviny
- sůl 200 g
- mleté nové koření 10 g
- česnek 50 g
- majoránka 4 g
- mletý zázvor 6 g
- mletý pepř 20 g
Doba přípravy: 120 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Vaření
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Do větší nádoby dáme vařené velké kroupy, přidáme přecezenou vepřovou krev a promícháme
2. Potom přidáme trochu kostiček z vepřového laloku a vařených vepřových jater nakrájených na rozměr 0,5 cm
3. Tuto směs zavařujeme do polévky, ve které jsme vařili jaternice a jelítka
4. Stále polévkou mícháme a když je krev dostatečně provařená (je tmavá a jemně stažená) osolíme, okořeníme strouhaným česnekem, mletým pepřem, mletým novým kořením, mletým zázvorem a majoránkou
5. Můžeme také přidat kořenovou zeleninu
6. Hotovou polévku rozlijeme do několika větších nádob, aby byla v co nejnižší vrstvě a mohla rychle vychladnout
7. Při chladnutí musíme polévku několikrát zamíchat, abychom rozrušili povrchovou vrstvu a aby se polévka mohla vypařovat - zabráníme tak jejímu zkysání.
Doporučení:
Jaternicovou polévku můžeme na krátkou dobu i konzervovat.
2. Potom přidáme trochu kostiček z vepřového laloku a vařených vepřových jater nakrájených na rozměr 0,5 cm
3. Tuto směs zavařujeme do polévky, ve které jsme vařili jaternice a jelítka
4. Stále polévkou mícháme a když je krev dostatečně provařená (je tmavá a jemně stažená) osolíme, okořeníme strouhaným česnekem, mletým pepřem, mletým novým kořením, mletým zázvorem a majoránkou
5. Můžeme také přidat kořenovou zeleninu
6. Hotovou polévku rozlijeme do několika větších nádob, aby byla v co nejnižší vrstvě a mohla rychle vychladnout
7. Při chladnutí musíme polévku několikrát zamíchat, abychom rozrušili povrchovou vrstvu a aby se polévka mohla vypařovat - zabráníme tak jejímu zkysání.
Doporučení:
Jaternicovou polévku můžeme na krátkou dobu i konzervovat.
Poznámka:
65 % polévky20 % krup
15 % vepřové krve
kostičky vařeného laloku a jater
Koření na 20 l jaternicové polévky
Podobné recepty
- » Pomazánka jaternicová
(Hodnocení: 1.25 - hlasovalo 4x) - » Dršťková polévka z bedel
(Hodnocení: 1.38 - hlasovalo 71x) - » Dýňová polévka
(Hodnocení: 1.34 - hlasovalo 140x) - » Česneková polévka se sýrem a šunkou
(Hodnocení: 1.22 - hlasovalo 23x) - » Pho Ga - vietnamská kuřecí polévka
(Hodnocení: 1.43 - hlasovalo 63x) - » Pekingská pikantní kyselá polévka
(Hodnocení: 1.59 - hlasovalo 22x) - » Gulášová polévka
(Hodnocení: 1.29 - hlasovalo 35x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017286) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 315536) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237747) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 233561) - » Couračka
(Navštívilo: 150839) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131559) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113863)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy