Jaternicová polévka

Kategorie: Polévky

Autor:

Jaternicová polévka

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 120 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Do větší nádoby dáme vařené velké kroupy, přidáme přecezenou vepřovou krev a promícháme
2. Potom přidáme trochu kostiček z vepřového laloku a vařených vepřových jater nakrájených na rozměr 0,5 cm
3. Tuto směs zavařujeme do polévky, ve které jsme vařili jaternice a jelítka
4. Stále polévkou mícháme a když je krev dostatečně provařená (je tmavá a jemně stažená) osolíme, okořeníme strouhaným česnekem, mletým pepřem, mletým novým kořením, mletým zázvorem a majoránkou
5. Můžeme také přidat kořenovou zeleninu
6. Hotovou polévku rozlijeme do několika větších nádob, aby byla v co nejnižší vrstvě a mohla rychle vychladnout
7. Při chladnutí musíme polévku několikrát zamíchat, abychom rozrušili povrchovou vrstvu a aby se polévka mohla vypařovat - zabráníme tak jejímu zkysání.

Doporučení:
Jaternicovou polévku můžeme na krátkou dobu i konzervovat.

Poznámka:

65 % polévky
20 % krup
15 % vepřové krve
kostičky vařeného laloku a jater
Koření na 20 l jaternicové polévky
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist