Polévka z kapra
Kategorie: Polévky
Autor: Bmilinka1991

Suroviny
- Čerstvý celý kapr i s hlavou o váze 2kg 1 ks
- Extra panenský olivový olej 150 ml
- Rajčata 400 g
- Kořenová petržel 100 g
- Mrkev 100 g
- Řapíkatý celer 100 g
- Šalotka 100 g
- Hrášek 1 hrst
- Česnek, nakrájená na plátky 6 stroužek
- Martiny dry 100 ml
- Bobkové listy 3 ks
- Fenyklová semínka 1 lžička
- Lístky čerstvé bazalky 6 ks
- Nasekaná chilli paprička 2 ks
- Sůl - dle chuti 4 špetka
- Pepř - dle chuti 3 špetka
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Vaření
Země: Česká republika
Počet porcí: 8
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Z vykostěného rybího masa nakrájejte stejnoměrné kostky a uložte je do lednice; budou tam čekat až do velkého finále. Nasekanou kostru a zbytky masa s hlavou (kromě žaber) nechte hodinu proplachovat pod tekoucí vodou.
2. Česnek v hrnci opečte na mírně rozehřátém olivovém oleji dozlatova. Přidejte fenykl, bobkový list, část chilli papriček a bazalky, šalotku a polovinu zeleniny pokrájené na menší kostky. Lehce osmahněte a poté přidejte nakrájená rajčata i propláchnuté rybí kosti. Důkladně opečte a podlijte martini. Po deseti minutách přidejte trochu ledu a studenou vodu, aby byla ryba zakrytá.
3. Pomalu přiveďte k varu a pětadvacet až třicet minut jemně vařte na mírném plameni.
4. Hotovou polévku přeceďte přes jemný cedník, svařte na polovinu a znovu (i dvakrát) přeceďte.
5. Maso vyjměte z lednice, lehce osolte a opepřete a spolu se zbylými papričkami a bazalkou opečte na olivovém oleji. Zbytek pokrájené zeleniny a hrášek povařte osolené vodě doměkka.
6. Do talíře dejte část opečeného masa a uvařenou zeleninu a přelijte horkou polévkou.
2. Česnek v hrnci opečte na mírně rozehřátém olivovém oleji dozlatova. Přidejte fenykl, bobkový list, část chilli papriček a bazalky, šalotku a polovinu zeleniny pokrájené na menší kostky. Lehce osmahněte a poté přidejte nakrájená rajčata i propláchnuté rybí kosti. Důkladně opečte a podlijte martini. Po deseti minutách přidejte trochu ledu a studenou vodu, aby byla ryba zakrytá.
3. Pomalu přiveďte k varu a pětadvacet až třicet minut jemně vařte na mírném plameni.
4. Hotovou polévku přeceďte přes jemný cedník, svařte na polovinu a znovu (i dvakrát) přeceďte.
5. Maso vyjměte z lednice, lehce osolte a opepřete a spolu se zbylými papričkami a bazalkou opečte na olivovém oleji. Zbytek pokrájené zeleniny a hrášek povařte osolené vodě doměkka.
6. Do talíře dejte část opečeného masa a uvařenou zeleninu a přelijte horkou polévkou.
Podobné recepty
- » Jemná polévka z kapra
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Vánoční polévka z kapra
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Dršťková polévka z bedel
(Hodnocení: 1.38 - hlasovalo 71x) - » Dýňová polévka
(Hodnocení: 1.34 - hlasovalo 140x) - » Česneková polévka se sýrem a šunkou
(Hodnocení: 1.22 - hlasovalo 23x) - » Pho Ga - vietnamská kuřecí polévka
(Hodnocení: 1.43 - hlasovalo 63x) - » Pekingská pikantní kyselá polévka
(Hodnocení: 1.59 - hlasovalo 22x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015773) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308489) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237347) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232261) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy