Burgunská omáčka

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Burgunská omáčka

Suroviny

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Nejprve připravíme houby. Rozehřejeme máslo a olej a orestujeme dohněda žampiony. Houby se nesmí dusit, máslo se může trochu připalovat.
Dále cibulky, na rozpáleném oleji s máslem oloupané restujeme dohněda. Až se máslo začne připalovat přilijeme vývar, přidáme bylinky a dusíme doměkka, asi 45 minut. Pokud se tekutina odpaří, přilijeme další.
Omáčku začneme tím, že mrkev nakrájíme na kolečka a cibuli nahrubo.
Maso nakrájíme na kostky, špek na proužky. Orestujeme ho v hrnci, kteý může jít i do trouby, do takové fáze, aby z něj pustila polovina tuku. Pak špek vyndáme a orestujeme na tuku ze špeku maso. Než ztmavne přidáme zeleninu. Orestujeme dotmava.
Tuk vylijem, maso a zeleninu osolíme, opepříme a zasypeme moukou. Promícháme.
Do trouby rozpálené na 220 dáme hrnec s masem. Pečeme 10 minut.
Pak podlijeme vánem a vývarem. Přimícháme česnek, protlak, bobkový list a tymián. Teplotu snížíme na 160 a pečeme zakryté 2 hodiny. Vyndáme maso a slaninu a scedíme šťávu do hrnce. Zredukujeme ji probubláváním.
Do omáčky přidáme cibulky, žampiony, necháme prohřát a přidáme maso a slaninu.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist