Burgunská hovězí pečeně

Kategorie: Maso

Autor:

Burgunská hovězí pečeně

Suroviny

Porce: 5 + –

Doba přípravy: 20 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Dušení

Země: Burundi

Počet porcí: 5

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

PŘÍPRAVA:

Odřežte kůži ze slaniny a pokrájejte slaninu na malé kostičky; šalotky oloupejte; česnek oloupejte a rozpulte; maso nakrájejte na 70 g vážící kousky a okořeňte solí a pepřem; ve velkém hrnci zahřejte 40 g másla; slaninové kostky, šalotky a česnek krátce osmahněte, přidejte maso a nechte zhnědnout; mrkev oloupejte a pokrájejte na kousky velké jako prst; celer očistěte, umyjte a také pokrájejte na kousky; žampióny umyjte, jemně osušte, rozpulte a uduste na 20g másla.

POSTUP:

Když maso pěkně zhnědne, přidejte kořenovou zeleninu, tymián, petržel a bobkový list a přikryté vařte na malém plameni 30 - 40 minut, občas promíchejte; poté vyjměte maso a zeleninu a dejte je do tepla; vývar poprašte moukou nebo použijte KNORR Hotovou jíšku tmavou , smažte, přidejte rajčatový protlak a krátce opražte; zalijte červeným vínem, míchejte až vznikne hladká omáčka, posolte a opepřete ji; vložte zpátky maso a přikryté vařte 1 1/2 hodiny na malém plameni; dušené žampióny a zeleninu přidejte do hrnce ke konci vaření.

Jako přílohu: Těstoviny
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist