Vepřová terinka

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Vepřová terinka

Suroviny

Porce: 6 + –
  • Mletá náplň
  • Mleté libové vepřové maso 400 g
  • Vejce 1 ks
  • Červená cibule 1 ks
  • Dijonská hořčice 1 lžíce
  • Česnek 3 stroužek
  • Sůl, mletý pepř - dle chuti 2 špetka
  • Smetanová náplň
  • Vepřová kýta 800 g
  • Anglická slanina 300 g
  • Sušené švestky 100 g
  • Smetana ke šlehání 33% 1 dl
  • Starý myslivecký koňak 0.7 dl
  • Nastrouhaný toastový chleba 2 plátek
  • Bylinky ( pažitka, oregano ) 1 svazek
  • Sůl, mletý pepř - dle chuti 2 špetka

Doba přípravy: 250 min

Obtížnost: Obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Proprané a okapané švestky zalijeme alkoholem a necháme 30 minut marinovat. Na mletou náplň promícháme maso s nadrobno nakrájenou cibulí, hořčicí, utřeným česnekem se solí, pepřem a vejcem a necháme 20 minut odležet. Připravíme smetanovou náplň. Z kýty odkrojíme 250 g masa bez šlach a nakrájíme je na dlouhé hranolky. Zbylé maso rozkrojíme na drobné kousky, promícháme s nasekanými bylinkami, smetanou, alkoholem z naložených švestek, nastrouhanými toasty a necháme 20 minut odpočinout. Terinu vyložíme plátky slaniny mírně přes sebe a ponecháme je asi 3 cm přesahovat nahoře přes formu. Dno pokryjeme částí mleté náplně, částí nakrájených švestek a zakryjeme smetanovou náplní. Navrch rozložíme hranolky masa, nakrájené švestky a takto pokračujeme, dokud nevyčerpáme všechny suroviny. Terinou občas zatřeseme a poklepeme o podložku, aby se suroviny uvnitř dobře ,,usadily´´. Vrch zakryjeme přečnívající slaninou, uzavřeme víkem, vložíme do pekáčku se studenou vodou tak, aby byla terina mírně nad polovinu ponořená, a pečeme v troubě vyhřáté na 150°C 180 minut. Víko sejmeme, vypečenou šťávu slijeme, terinu uvnitř zatížíme a necháme ji do druhého dne vychladnout a ztuhnout.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist