Vepřová terinka
Kategorie: Pokrmy
Autor: Bmilinka1991

Suroviny
- Mletá náplň
- Mleté libové vepřové maso 400 g
- Vejce 1 ks
- Červená cibule 1 ks
- Dijonská hořčice 1 lžíce
- Česnek 3 stroužek
- Sůl, mletý pepř - dle chuti 2 špetka
- Smetanová náplň
- Vepřová kýta 800 g
- Anglická slanina 300 g
- Sušené švestky 100 g
- Smetana ke šlehání 33% 1 dl
- Starý myslivecký koňak 0.7 dl
- Nastrouhaný toastový chleba 2 plátek
- Bylinky ( pažitka, oregano ) 1 svazek
- Sůl, mletý pepř - dle chuti 2 špetka
Doba přípravy: 250 min
Obtížnost: Obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 6
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Proprané a okapané švestky zalijeme alkoholem a necháme 30 minut marinovat. Na mletou náplň promícháme maso s nadrobno nakrájenou cibulí, hořčicí, utřeným česnekem se solí, pepřem a vejcem a necháme 20 minut odležet. Připravíme smetanovou náplň. Z kýty odkrojíme 250 g masa bez šlach a nakrájíme je na dlouhé hranolky. Zbylé maso rozkrojíme na drobné kousky, promícháme s nasekanými bylinkami, smetanou, alkoholem z naložených švestek, nastrouhanými toasty a necháme 20 minut odpočinout. Terinu vyložíme plátky slaniny mírně přes sebe a ponecháme je asi 3 cm přesahovat nahoře přes formu. Dno pokryjeme částí mleté náplně, částí nakrájených švestek a zakryjeme smetanovou náplní. Navrch rozložíme hranolky masa, nakrájené švestky a takto pokračujeme, dokud nevyčerpáme všechny suroviny. Terinou občas zatřeseme a poklepeme o podložku, aby se suroviny uvnitř dobře ,,usadily´´. Vrch zakryjeme přečnívající slaninou, uzavřeme víkem, vložíme do pekáčku se studenou vodou tak, aby byla terina mírně nad polovinu ponořená, a pečeme v troubě vyhřáté na 150°C 180 minut. Víko sejmeme, vypečenou šťávu slijeme, terinu uvnitř zatížíme a necháme ji do druhého dne vychladnout a ztuhnout.
Podobné recepty
- » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Hodnocení: 1.52 - hlasovalo 162x) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Hodnocení: 1.39 - hlasovalo 187x) - » Vepřová panenka s pepřovo-smetanovou omáčkou
(Hodnocení: 1.34 - hlasovalo 102x) - » Vepřová kýta po selsku
(Hodnocení: 1.46 - hlasovalo 72x) - » Vepřová krkovice s hořčičnou omáčkou
(Hodnocení: 1.39 - hlasovalo 41x) - » Vepřová kýta na česneku
(Hodnocení: 1.54 - hlasovalo 72x) - » Vepřová panenka ve slaninovém kabátku s pepřovou omáčkou
(Hodnocení: 1.36 - hlasovalo 36x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017437) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316309) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237927) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234630) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131901) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113944)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy