Vepřová kýta po selsku

Kategorie: Maso

Autor:

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 80 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Zařazení: Oběd

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Kýtu opláchneme a rozdělíme na plátky, potřeme česnekem a solí, vložíme do pekáče na kolečka pokrájené cibule, přidáme sádlo (nebo olej) a mírně podlijeme vodou. Pečeme za občasného přelévání masa vzniklou šťávou doměkka a dozlatova. Dbáme na to, aby se cibule pod masem nepřipálila! Nezapomínejme maso pravidelně otáčet. Upečenou plátky kýty vyjmeme a vzniklou šťávu přecedíme, zaprášíme moukou, přiměřeně zalijeme vodou, rozmícháme a dovaříme do jemné šťávy, kterou můžeme podle potřeby přisolit a nakonec přecedit.

Podáváme s knedlíkem nebo rýží

Diskuze

Is anyone needing help in finding the door that you need? I heard a lot of good stuff about Caldwells. https://caldwells.com/ this link if you want to see their products.

Reagovat

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře


Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist