Jehněčí kotletky
Kategorie: Pokrmy
Autor: Bmilinka1991

Suroviny
- Jehněčí kotleky 8 ks
- Drcený pepř , sůl - dle chuti 2 špetka
- Tymián 0.5 lžička
- Olej 4 lžíce
- Česnek 2 stroužek
- Citronová šťáva 3 lžíce
- Mandlové lupínky 2 lžíce
Doba přípravy: 70 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Jehněčí kotletky opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme ubrouskem. Pak maso částečně odřízneme od kosti a očistíme od nežádoucího tuku. Ten je zdrojem typické vůně jehněcí masa, která některým lidem vadí. Na prkénku kotletky lehce naklepeme a stejnoměrně je posypeme solí, pepřem, rozemnutým tymiánem.
2. Vložíme do misky, zakapeme olejem a citronovou šťávou. Pak je v misce necháme nejlépe v chladničce odležet.
3. Na talířek si připravíme hrstičku mandlových lupínků. Jehněčí kotletky jednu po druhé v lupíncích z obou stran obalíme. Lupínky ještě přitlačíme rukou, aby lépe držely.
4. Maso opečeme z obou stran na rozehřáté pánví mírně vytřené olejem, případně na pekáčku v troubě pod grilem.
5. Podáváme na nahřátých talířích s dušenou mladou mrkvičkou, hráškem, chřestem. Nejlepší přílohou jsou vařené nebo opečené brambory.
2. Vložíme do misky, zakapeme olejem a citronovou šťávou. Pak je v misce necháme nejlépe v chladničce odležet.
3. Na talířek si připravíme hrstičku mandlových lupínků. Jehněčí kotletky jednu po druhé v lupíncích z obou stran obalíme. Lupínky ještě přitlačíme rukou, aby lépe držely.
4. Maso opečeme z obou stran na rozehřáté pánví mírně vytřené olejem, případně na pekáčku v troubě pod grilem.
5. Podáváme na nahřátých talířích s dušenou mladou mrkvičkou, hráškem, chřestem. Nejlepší přílohou jsou vařené nebo opečené brambory.
Podobné recepty
- » Pečené jehněčí kotletky a velikonoční nádivka s uzeným masem a bromborovým pyré
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Jehněčí kotletky na rozmarýnu
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Jehněčí kotletky s hráškovým pyré III.
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Marinovaná jehněčí žebírka
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 12x) - » Perfektní pečené jehněčí
(Hodnocení: 1.26 - hlasovalo 19x) - » Jehněčí guláš
(Hodnocení: 1.14 - hlasovalo 21x) - » Indické jehněčí curry
(Hodnocení: 3 - hlasovalo 2x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017437) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316308) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237927) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234630) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131901) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113944)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy