Ostrý bramborový guláš s červenou čočkou

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Ostrý bramborový guláš s červenou čočkou

Suroviny

Porce: 5 + –
  • Slunečnicový olej 2 lžíce
  • Cibule, nasekaná najemno 1 ks
  • Brambory, oloupané, nakrájené na kostky 700 g
  • Mrkev, nakrájená na tenká kolečka 4 ks
  • Petržel, nakrájená na tenká kolečka 2 ks
  • Česnek, rozmělněný 2 stroužek
  • Červená kari pasta 2 lžíce
  • Zeleninový vývar 1 l
  • Červená čočka 100 g
  • Korinadr 1 svazek
  • Sůl, dle chuti 1 špetka
  • Jogurt a libanonský chléb k podávání 1 ks

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 5

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Olej rozpalte ve velkém hrnci, vsypte cibuli, opékejte 3-4 minuty, poté přidejte brambory, mrkev a petržel a později i česnek. Opékejte asi 7 minut , aby vše lehce zezlátlo. Přidejte kari pastu, promíchejte a zalijte vývarem. Přiveďte k varu, snižte plamen a přiklopené nechte 15-20 minut povařit. Vsypte čočku a vařte 10 - 15 minut, aby změkla a guláš zhoustl. Vmíchejte většinu koriandru, podle chuti osolte. Podávejte s kopečkem jogurtu a libanonským chlebem, ozdobené koriandrem.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře


Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist