Ostrý okurkový salát

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Ostrý okurkový salát

Suroviny

Porce: 2 + –
  • Velká okurka 1 ks
  • Třtinový cukr 1 lžička
  • Rýžový ocet 1 lžíce
  • Sůl ( dle chuti ) 1 špetka
  • Sójová omáčka 2 lžíce
  • Sezamový olej 1 lžíce
  • Zázvor nastrouhaný ( kousek ) 1 ks
  • Česnek nasekaný najemno 2 stroužek
  • Velká červená chilli paprička, nasekaná najemno 1 ks
  • Jarní cibulka, nasekaná najemno 2 ks
  • Koriandrové lístky 1 hrst

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Bez vaření - např. u salátů

Země: Česká republika

Počet porcí: 2

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Oloupanou okurku nakrájejte na půlkolečka. Dejte do mísy, zasypte cukrem, zastříkněte octem a přidejte větší špetku soli. Dejte na 30 minut do lednice. Mezitím ve velké míse smíchejte sójovou omáčku, seznamový olej, zázvor, česnek, chilli, jarní cibulku a koriandr. Okurku vyndejte z lednice, osušte, přidejte do mísy a promíchejte.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře


Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist