Jehněčí guláš
Kategorie: Pokrmy
Autor: sarysek

Suroviny
- hladká mouka 10 g
- jehněčí maso z plecka 600 g
- cibule 2 ks
- podle chuti
- sůl 1 ks
- majoránka 1 ks
- mletá paprika 1 ks
- podle potřeby
- olej na smažení 1 ks
Doba přípravy: 150 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Dušení
Země: Česká republika
Počet porcí: 1
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Maso musíme nejprve omýt a osušit. Potom ho nakrájíme na kostičky stejně, jako bychom připravovali hovězí guláš. Oloupanou velkou cibuli nakrájíme na větší kousky a zpěníme ji na rozpáleném oleji společně s česnekem a sladkou paprikou nakrájenou na plátky.
Dále do hrnce přidáme nakrájené a osolené jehněčí maso a osmažíme ho. Maso podlijeme vodou a podusíme. Měkké maso vyjmeme na nahřátý talíř, výpek zaprášíme moukou a osmahneme. Nakonec ho zředíme trochou studené vody a za stálého míchání provaříme.
Maso pak vložíme zpět do šťávy, přidáme majoránku a necháme přejít varem. Hotový jehněčí guláš podáváme s čerstvým chlebem.
Dále do hrnce přidáme nakrájené a osolené jehněčí maso a osmažíme ho. Maso podlijeme vodou a podusíme. Měkké maso vyjmeme na nahřátý talíř, výpek zaprášíme moukou a osmahneme. Nakonec ho zředíme trochou studené vody a za stálého míchání provaříme.
Maso pak vložíme zpět do šťávy, přidáme majoránku a necháme přejít varem. Hotový jehněčí guláš podáváme s čerstvým chlebem.
Podobné recepty
- » Jehněčí guláš
(Hodnocení: 1.14 - hlasovalo 21x) - » Marinovaná jehněčí žebírka
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 12x) - » Perfektní pečené jehněčí
(Hodnocení: 1.26 - hlasovalo 19x) - » Jehněčí guláš
(Hodnocení: 1.14 - hlasovalo 21x) - » Indické jehněčí curry
(Hodnocení: 3 - hlasovalo 2x) - » Jehněčí krkovička s rozmarýnem a jablky
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x) - » Jehněčí maso s kuskusem
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1014839) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 303205) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237064) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 230233) - » Couračka
(Navštívilo: 150755) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 130594) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113483)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy