Vinařský guláš

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Vinařský guláš

Suroviny

Porce: 1 + –

Doba přípravy: 120 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Dušení

Země: Česká republika

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Slaninu nakrájíme na drobné kostičky. Cibule oloupeme a nakrájíme najemno. Maso nakrájíme na kostky.

V hrnci osmahneme slaninu dorůžova. Přidáme cibuli a necháme ji zpěnit. Pak přidáme kostky masa a restujeme, dokud maso nezbělá. Přidáme koření a ještě chvilku opékáme. Teprve pak maso osolíme a podlijeme polovinou vína. Maso pomalu dusíme pod pokličkou. V případě potřeby podléváme horkou vodou a dusíme až je maso poloměkké.

Šťávu vydusíme na tuk, maso zaprášíme moukou a jemně osmahneme. Pak zalijeme zbylou vodou a provaříme. Nakonec vlijeme druhou polovinu vína a smetanu a dobře provaříme. Kdo si netroufá maso zaprašovat moukou, smíchá vodu se smetanou a rozšlehá v ní mouku. Směs pak nalije na maso a míchá, než guláš zhoustne.

Vinařský guláš podáváme s knedlíkem.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist