Tepsi kebab - kebab v pekáči

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Tepsi kebab - kebab v pekáči

Suroviny

Porce: 6 + –

Doba přípravy: 35 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Turecko

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Cibuli očistíme a pokrájíme nadrobno. Česnek očistíme a nastrouháme. Petrželovou nať omyjeme a posekáme na jemno. Chilli papričky pokrájíme na maličké kousky. Čerstvé papriky omyjeme, zbavíme jádřince, semínek a žilek. Papriky pokrájíme na hrubší a delší kusy. Můžeme použít dlouhé úzké zelené celé pálivé papriky v celku. Stejně zpracujeme čerstvou kapii, kterou pokrájíme na maličké kostky. Čerstvá rajčata omyjeme, zbavíme nejedlých části a pokrájíme na tenčí plátky.

Mleté hovězí, telecí či jehněčí maso dáme do mísy, ochutíme solí, čerstvě mletým černým pepřem, přidáme posekanou cibuli, česnek, petrželovou nať, chilli papričku, červenou kapii a mletou sladkou červenou papriku. Všechno spolu důkladně promícháme a necháme odpočinout v chladu.

Masovou směs rovnoměrně roztlačíme na dno pekáčku v souvislé vrstvě vysoké asi 1 cm, povrch masa potřeme vydatně rajčatovou šťávou, ochucenou oreganem a bazalkou, případně jinými bylinkami podle vlastního výběru. Na povrch poklademe čerstvou zelenou papriku a kolečka rajčat, přitom můžeme přidat ještě několik klínků očištěné cibule a na závěr polijeme 2 lžícemi olivového oleje.

Kebab vložíme péct do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 35 minut.

Tepsi kebab - kebab v pekáči pokrájíme na porce a servírujeme s pita chlebem anebo bulgurem. Z nápojů podáváme ke kebabu turecký ayran, což je směs jogurtu, soli a vody. Maso sice značně zmenší pečením svůj objem, ale je neuvěřitelně šťavnaté, obklopené bohatou, řídkou a mimořádně chutnou zeleninovou šťávou, která má pikantní chuť použité zeleniny a ostatních ingrediencí.

V mém Tepsi kebabu chybějí čerstvá rajčata, která jsem právě neměla, ale ty tam celkem určitě patří, proto jsem je v rozpisu surovin uvedla. Plech na pečení se většinou používá kulatý, klidně však můžete použít obdélníkový nebo jiný. Výborně si pochutnáte na kavalkádě chutí a barev, pokud si připravíte tento turecký kebab.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist