Tepsi kebab - kebab v pekáči
Kategorie: Pokrmy
Autor: sarysek

Suroviny
- na ozdobu
- rajčata 2 ks
- cibule 1 ks
- zelená paprika 2 ks
- na potření
- rajčatová šťáva 150 ml
- olivový olej 2 lžíce
- podle chuti
- čerstvá bazalka 1 ks
- sušené oregano 1 ks
- bylinky 1 ks
- směs
- čerstvě mletý černý pepř 0.75 lžička
- sůl 1.25 lžička
- cibule 1 ks
- mleté hovězí maso 750 g
- petrželová nať 1 svazek
- čerstvá chilli paprika 2 ks
- červená paprika 1 ks
- mletá sladká paprika 1 lžíce
- česnek 3 stroužek
Doba přípravy: 35 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Turecko
Počet porcí: 6
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Cibuli očistíme a pokrájíme nadrobno. Česnek očistíme a nastrouháme. Petrželovou nať omyjeme a posekáme na jemno. Chilli papričky pokrájíme na maličké kousky. Čerstvé papriky omyjeme, zbavíme jádřince, semínek a žilek. Papriky pokrájíme na hrubší a delší kusy. Můžeme použít dlouhé úzké zelené celé pálivé papriky v celku. Stejně zpracujeme čerstvou kapii, kterou pokrájíme na maličké kostky. Čerstvá rajčata omyjeme, zbavíme nejedlých části a pokrájíme na tenčí plátky.
Mleté hovězí, telecí či jehněčí maso dáme do mísy, ochutíme solí, čerstvě mletým černým pepřem, přidáme posekanou cibuli, česnek, petrželovou nať, chilli papričku, červenou kapii a mletou sladkou červenou papriku. Všechno spolu důkladně promícháme a necháme odpočinout v chladu.
Masovou směs rovnoměrně roztlačíme na dno pekáčku v souvislé vrstvě vysoké asi 1 cm, povrch masa potřeme vydatně rajčatovou šťávou, ochucenou oreganem a bazalkou, případně jinými bylinkami podle vlastního výběru. Na povrch poklademe čerstvou zelenou papriku a kolečka rajčat, přitom můžeme přidat ještě několik klínků očištěné cibule a na závěr polijeme 2 lžícemi olivového oleje.
Kebab vložíme péct do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 35 minut.
Tepsi kebab - kebab v pekáči pokrájíme na porce a servírujeme s pita chlebem anebo bulgurem. Z nápojů podáváme ke kebabu turecký ayran, což je směs jogurtu, soli a vody. Maso sice značně zmenší pečením svůj objem, ale je neuvěřitelně šťavnaté, obklopené bohatou, řídkou a mimořádně chutnou zeleninovou šťávou, která má pikantní chuť použité zeleniny a ostatních ingrediencí.
V mém Tepsi kebabu chybějí čerstvá rajčata, která jsem právě neměla, ale ty tam celkem určitě patří, proto jsem je v rozpisu surovin uvedla. Plech na pečení se většinou používá kulatý, klidně však můžete použít obdélníkový nebo jiný. Výborně si pochutnáte na kavalkádě chutí a barev, pokud si připravíte tento turecký kebab.
Mleté hovězí, telecí či jehněčí maso dáme do mísy, ochutíme solí, čerstvě mletým černým pepřem, přidáme posekanou cibuli, česnek, petrželovou nať, chilli papričku, červenou kapii a mletou sladkou červenou papriku. Všechno spolu důkladně promícháme a necháme odpočinout v chladu.
Masovou směs rovnoměrně roztlačíme na dno pekáčku v souvislé vrstvě vysoké asi 1 cm, povrch masa potřeme vydatně rajčatovou šťávou, ochucenou oreganem a bazalkou, případně jinými bylinkami podle vlastního výběru. Na povrch poklademe čerstvou zelenou papriku a kolečka rajčat, přitom můžeme přidat ještě několik klínků očištěné cibule a na závěr polijeme 2 lžícemi olivového oleje.
Kebab vložíme péct do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 35 minut.
Tepsi kebab - kebab v pekáči pokrájíme na porce a servírujeme s pita chlebem anebo bulgurem. Z nápojů podáváme ke kebabu turecký ayran, což je směs jogurtu, soli a vody. Maso sice značně zmenší pečením svůj objem, ale je neuvěřitelně šťavnaté, obklopené bohatou, řídkou a mimořádně chutnou zeleninovou šťávou, která má pikantní chuť použité zeleniny a ostatních ingrediencí.
V mém Tepsi kebabu chybějí čerstvá rajčata, která jsem právě neměla, ale ty tam celkem určitě patří, proto jsem je v rozpisu surovin uvedla. Plech na pečení se většinou používá kulatý, klidně však můžete použít obdélníkový nebo jiný. Výborně si pochutnáte na kavalkádě chutí a barev, pokud si připravíte tento turecký kebab.
Podobné recepty
- » Shishqebab (šiškebab)
(Hodnocení: 1.17 - hlasovalo 6x) - » Bulharský jehněčí kebab
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Döner kebab z pánve
(Hodnocení: 1.25 - hlasovalo 4x) - » Kebabčata se sýrem a pikantní omáčkou
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Kebab z lososa
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Kebab z balkánského sýra
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Šiškebaby s bulgurem
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017261) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 315469) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237725) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 233430) - » Couračka
(Navštívilo: 150834) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131500) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113850)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy