Bulharský jehněčí kebab

Kategorie: Maso

Autor:

Bulharský jehněčí kebab

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Dušení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:


1
MARINÁDA: Do misky nalijte jogurt, přidejte prolisovaný česnek, olivový olej, osolte a opepřete. Maso nakrájejte na kostky, ty vložte do jogurtu, dobře je promíchejte a nechte několik hodin (nejlépe přes noc) marinovat.

2
Troubu rozehřejte na 180 °C. Marinované maso navlékejte na špízové jehly (nebo špejle) střídavě s oloupanými cibulkami a cherry rajčátky. Plech vyložte pečicím papírem a rozložte na něj špízy. Zakapejte je olejem, vložte do trouby a pečte asi 30 minut doměkka.

3
OMÁČKA K MASU: Jogurt nalijte do misky a přidejte do něj nasekané kapary, mírně osolte (kapary jsou samy o sobě dost slané) a dobře promíchejte. Špízy podávejte s omáčkou a pečivem.

4
Prima tip: Litr mléka svařte téměř k bodu varu. Až zchladne na 40 °C, přimíchejte do něj 3 lžíce jogurtu. Zakryjte pokličkou, zabalte do deky a nechte 24 hodin odpočívat. Získáte tak skvělý domácí jogurt.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist