Losos s chřestem a jarním bramborovým salátem
Kategorie: Pokrmy
Autor: Bmilinka1991

Suroviny
- Zelený chřest 500 g
- Sůl dle potřeby 1 ks
- Filet z lososa 600 g
- Mletý černý pepř dle potřeby 1 ks
- Citron 1 ks
- Olivový olej 2 lžíce
- Másla 60 g
- Salát
- Nové brambory 900 g
- Cukrový hrášek 100 g
- Ředkvičky 1 svazek
- Jarní cibulka 4 ks
- Kapary 2 lžíce
- Baby špenát 80 g
- Zálivka
- Hrubozrnná hořčice 2 lžíce
- Plnotučná hořčice 2 lžíce
- Vinný ocet 2 lžíce
- Olivový olej 3 lžíce
- Sůl dle potřeby 1 ks
- Mletý černý pepř dle potřeby 1 ks
- Cukr dle potřeby 1 ks
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Brambory důkladně očistíme pomocí kartáčku a omyjeme. Dáme je do hrnce, zalijeme vodou a vaříme asi 20 minut doměkka.
Uvařené brambory odstavíme z plotny, scedíme je a prozatím dáme stranou, aby vychladly. Vychladlé brambory oloupeme.
Hráškové lusky povaříme asi 2 minuty ve vroucí osolené vodě. Zchladíme je studenou vodou, scedíme a necháme okapat.
Oloupané brambory nakrájíme na menší, stejně velké kostičky. Povařené a okapané hráškové lusky překrojíme na poloviny.
Očištěné ředkvičky opláchneme a nakrájíme na tenká kolečka. Jarní cibulky očistíme, omyjeme a také je nakrájíme na tenká kolečka.
Ve velké míse promícháme připravenou zeleninu, brambory, kapary a omytý špenát. V misce smícháme obě hořčice s vinným octem.
K hořčicové směsi pomalu přiléváme olivový olej. Šleháme metličkou, dokud zálivku nezhoustne. Osolíme, opepříme a osladíme.
Do připraveného salátu zlehka vmícháme zálivku. Nakonec ještě salát podle chuti opepříme, osolíme a necháme v chladu odležet.
Mezitím si propláchneme chřest. Odřízneme mu zdřevnatělé konce a potom stonky oloupeme škrabkou směrem od hlavičky dolů.
Očištěný chřest vložíme do hrnce s osolenou vroucí vodou a krátce povaříme doměkka.
Lososa nakrájíme na stejné porce. Osolíme je a opepříme a pokapeme citronovou šťávou.
Rybu opečeme dozlatova na oleji s máslem, z každé strany asi 3 minuty. Podáváme ji s chřestem a salátem.
Uvařené brambory odstavíme z plotny, scedíme je a prozatím dáme stranou, aby vychladly. Vychladlé brambory oloupeme.
Hráškové lusky povaříme asi 2 minuty ve vroucí osolené vodě. Zchladíme je studenou vodou, scedíme a necháme okapat.
Oloupané brambory nakrájíme na menší, stejně velké kostičky. Povařené a okapané hráškové lusky překrojíme na poloviny.
Očištěné ředkvičky opláchneme a nakrájíme na tenká kolečka. Jarní cibulky očistíme, omyjeme a také je nakrájíme na tenká kolečka.
Ve velké míse promícháme připravenou zeleninu, brambory, kapary a omytý špenát. V misce smícháme obě hořčice s vinným octem.
K hořčicové směsi pomalu přiléváme olivový olej. Šleháme metličkou, dokud zálivku nezhoustne. Osolíme, opepříme a osladíme.
Do připraveného salátu zlehka vmícháme zálivku. Nakonec ještě salát podle chuti opepříme, osolíme a necháme v chladu odležet.
Mezitím si propláchneme chřest. Odřízneme mu zdřevnatělé konce a potom stonky oloupeme škrabkou směrem od hlavičky dolů.
Očištěný chřest vložíme do hrnce s osolenou vroucí vodou a krátce povaříme doměkka.
Lososa nakrájíme na stejné porce. Osolíme je a opepříme a pokapeme citronovou šťávou.
Rybu opečeme dozlatova na oleji s máslem, z každé strany asi 3 minuty. Podáváme ji s chřestem a salátem.
Podobné recepty
- » Lososové noky se zeleninovým chřestem
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Losos zapékaný s chřestem
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Smetanová omáčka s lososem a tagliatelle
(Hodnocení: 1.47 - hlasovalo 17x) - » Losos na zelených fazolkách
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 4x) - » Krémová polévka z aljašského lososa
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Jednohubky s lososem
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 9x) - » Šátečky plněné špenátem a lososem
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015712) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307977) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237339) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232230) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131036) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy