Lososové noky se zeleninovým chřestem

Kategorie: Předkrmy

Autor:

Lososové noky se zeleninovým chřestem

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Plátky lososa nakrájíme na kostičky, dáme je na 10 minut ztuhnout do mrazničky
2. Oloupanou šalotku drobně nasekáme a rozmělníme spolu s lososem, postupně vmícháme smetanu, citronovou šťávu a bílky, vše osolíme, okořeníme pepřem a dáme vychladit
3. Z chřestu odkrojíme dolní konce, pak je vaříme v mírně osolené vodě tak 15 minut, pokud je chceme křupavé, i méně, vyjmeme je a necháme okapat
4. Přivedeme k varu dostatečné množství osolené vody, z lososové hmoty lžící vykrájíme noky, které vaříme 3 minuty těsně pod bodem varu, vypneme zdroj tepla a na plotýnce necháme stát další 3 minuty, noky pak vyjmeme děravou naběračkou, necháme okapat
5. Olej smícháme s koprem, solí a pepřem, touto zálivkou zakápneme chřest rozdělený na jednotlivé talíře, obložíme lososovými noky a předkrm ihned podáváme.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře


Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist