Losos zapékaný s chřestem

Kategorie: Maso

Autor:

Losos zapékaný s chřestem

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Zapékání

Zařazení: Oběd

Země: Francie

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Prohněťte těsto z mouky, másla a vajec, případně přimíchejte vodu, dokud se těsto nespojí. Těsto vložte do 20 cm formy na koláče. Těsto na dně formy důkladně propíchejte a formu dejte na přibližně 30 minut do lednice.

Těsto překryjte pečícím papírem a sušeným hráškem tak, aby při pečení samotného těsta nemohlo těsto vzejít. Krustu pečte ve spodní části trouby po dobu 8-10 minut. Formu vytáhněe z trouby a sundejte hrášek i pečící papír.

Oloupejte spodní části chřestu a povařte je 2 minuty v míste osolené vodě. Povařené spodní části chřestu nechte důkladně okapat a nakrájejte je na menší kousky. Horní část chřestu musí zůstat v celku.

Nakrájejte lososa na kostičky 1,5 x 1,5 cm. Pokryjte formu lososem a chřestem tak, aby špičky chřestu směřovaly ven.

Rozšlehejte vejce, smetanu a česnek a dochuťte solí a pepřem. Směs nalijte do formy.

Vše znovu zapečte ve střední části trouby, dokud náplň neztuhne a nezačne hnědnout.

Podávejte jako řezy spolu s listy čerstvého salátu.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist