Domácí světlý bochník s kmínem
Kategorie: Pokrmy
Autor: sarysek

Suroviny
- Hladká mouka 1 kg
- Droždí 1 kostka
- Sůl 3 lžička
- Kmín 3 lžička
- Ocet 3 lžička
- Voda 600 ml
Doba přípravy: 120 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 1
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Prosátou mouku smícháme se sušeným droždím, solí a kmínem, přidáme ocet, vlažnou vodu a zaděláme těsto.
Nebo klasickým způsobem zaděláme kvásek a necháme ho vzejít. Po té vlijeme do prosáté mouky a přidáme zbylé ingredience.
Dobře propracované těsto necháme v teple pod utěrkou vykynout (cca 45 minut). Poté jej převálíme a vytvarujeme z něj bochník nebo šišku.
Na plechu s papírem posypaným lehce moukou jej pak necháme ještě vykynout, tak cca 10-20 minut.
Po dokynutí ho potřeme vlažnou vodou (používáme štětec nebo smetáček) a vložíme do vyhřáté trouby.
Chléb pečeme při 180°C dohněda (asi 45 minut).
Hotový na poklepání „zvoní“.
Ještě horký znovu potíráme vlažnou vodou.
Nebo klasickým způsobem zaděláme kvásek a necháme ho vzejít. Po té vlijeme do prosáté mouky a přidáme zbylé ingredience.
Dobře propracované těsto necháme v teple pod utěrkou vykynout (cca 45 minut). Poté jej převálíme a vytvarujeme z něj bochník nebo šišku.
Na plechu s papírem posypaným lehce moukou jej pak necháme ještě vykynout, tak cca 10-20 minut.
Po dokynutí ho potřeme vlažnou vodou (používáme štětec nebo smetáček) a vložíme do vyhřáté trouby.
Chléb pečeme při 180°C dohněda (asi 45 minut).
Hotový na poklepání „zvoní“.
Ještě horký znovu potíráme vlažnou vodou.
Podobné recepty
- » Domácí svíčková na smetaně
(Hodnocení: 1.57 - hlasovalo 166x) - » Domácí barbecue omáčka podle Gordona Ramseyho
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 39x) - » Domácí utopenci
(Hodnocení: 1.56 - hlasovalo 113x) - » Domácí sekaná
(Hodnocení: 1.41 - hlasovalo 70x) - » Domácí zavináče
(Hodnocení: 1.46 - hlasovalo 65x) - » Domácí vaječný likér bez vajec
(Hodnocení: 1.57 - hlasovalo 21x) - » Domácí jahodová bublanina
(Hodnocení: 1.41 - hlasovalo 39x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015717) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308001) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237341) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232245) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy