Luigiho houbové rizoto
Kategorie: Pokrmy
Autor: wencek

Suroviny
- cibule 1 ks
- žampióny 80 g
- Knorr Bujón Slepičí 2 l
- parmezán 1 hrst
- italská rýže 500 g
- houby 80 g
- margarín 60 g
- olivový olej 1 lžíce
- sušené hřiby 5 g
- sušená petrželka 1 hrst
Doba přípravy: 45 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Dušení
Země: Česká republika
Počet porcí: 6
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Ve velkém hrnci osmahněte cibulku na 1/3 margarínu a na olivovém oleji. Přidejte čerstvé houby a nechte povařit. Dejte ale pozor, aby houby neztratily barvu. Přidejte rýži a sušené hřiby a přelijte vodou. Můžete ještě přidat olej nebo margarín
Přelijte houby s rýží připraveným vývarem Knorr. Rýži vařte za stálého míchání na mírném plameni a podle potřeby dolévejte bujón, dokud se do rýže téměř nevstřebá. To opakujte do té doby, dokud není rýže měkká.
Zrnka by však měla na skus zůstat tvrdší, konzistence rizota je spíše řidší. Celé vaření by nemělo trvat déle jak 30 minut. Sundejte rizoto z plotny a vmíchejte do něj zbytek margarínu. Můžete dochutit pepřem. Na závěr ozdobte hoblinkami parmezánu.
Přelijte houby s rýží připraveným vývarem Knorr. Rýži vařte za stálého míchání na mírném plameni a podle potřeby dolévejte bujón, dokud se do rýže téměř nevstřebá. To opakujte do té doby, dokud není rýže měkká.
Zrnka by však měla na skus zůstat tvrdší, konzistence rizota je spíše řidší. Celé vaření by nemělo trvat déle jak 30 minut. Sundejte rizoto z plotny a vmíchejte do něj zbytek margarínu. Můžete dochutit pepřem. Na závěr ozdobte hoblinkami parmezánu.
Podobné recepty
- » Houbové šunkofleky
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 3x) - » Masové koule v houbové omáčce
(Hodnocení: 2.25 - hlasovalo 4x) - » Houbové ragú s liškami
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 2x) - » Houbové ragú s jemnými žemlovými knedlíčky
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » houbové karbenátky
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 6x) - » Houbové lasagne
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 3x) - » Houbové rizoto
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015773) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308492) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237347) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232268) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131040) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113662)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy