Luigiho houbové rizoto

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Luigiho houbové rizoto

Suroviny

Porce: 6 + –
  • cibule 1 ks
  • žampióny 80 g
  • Knorr Bujón Slepičí 2 l
  • parmezán 1 hrst
  • italská rýže 500 g
  • houby 80 g
  • margarín 60 g
  • olivový olej 1 lžíce
  • sušené hřiby 5 g
  • sušená petrželka 1 hrst

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Dušení

Země: Česká republika

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Ve velkém hrnci osmahněte cibulku na 1/3 margarínu a na olivovém oleji. Přidejte čerstvé houby a nechte povařit. Dejte ale pozor, aby houby neztratily barvu. Přidejte rýži a sušené hřiby a přelijte vodou. Můžete ještě přidat olej nebo margarín
Přelijte houby s rýží připraveným vývarem Knorr. Rýži vařte za stálého míchání na mírném plameni a podle potřeby dolévejte bujón, dokud se do rýže téměř nevstřebá. To opakujte do té doby, dokud není rýže měkká.
Zrnka by však měla na skus zůstat tvrdší, konzistence rizota je spíše řidší. Celé vaření by nemělo trvat déle jak 30 minut. Sundejte rizoto z plotny a vmíchejte do něj zbytek margarínu. Můžete dochutit pepřem. Na závěr ozdobte hoblinkami parmezánu.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist