Domácí hovězí sulc

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Domácí hovězí sulc

Suroviny

Porce: 1 + –
  • vařené maso 100 g
  • vařená mrkev 0.5 ks
  • ocet 2 lžíce
  • šalotka 1 ks
  • sůl 1 špetka
  • hovězí vývar 1 dl
  • želatina 1 lžička

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Na sulc stačí kousek hovězího vhodného k vaření, ideálně takového, které rychle měkne, takže třeba přední a nebo kližka - ta sama o sobě také vytvoří vývar, který stačí jen doladit želatinou. Ke konci varu na posledních 15-20 minut přidejte i mrkev, aby byla na skus. Sulc je také elegantním řešením v případě, kdy vám zbyde trocha vývaru s hovězím masem.
Maso stačí nakrájet resp. rozebrat na menší kousky, mrkev pokrájet na malé kousky, nadrobno také šalotku. Vývar dostatečně osolte a přidejte ocet, svařte. Postupujte podle návodu želatiny, kterou jste pořídili - zvolte podle něho správné množství a smíchejte. Muffinovou formičku lehce vymažte olejem, vložte do ní směs masa, mrkve a šalotky a zalijte tekutinou. Nechte dobře ztuhnout. Pro snadnější vyjmutí stačí namočit na chvilku formičku do horké vody, maximálně opatrně nožem tu a tam u stěn zarochat.

Poznámka:

doporučení: polijeme octem, posypeme další cibulkou nebo šalotkou a zajídáme chlebem a zapíjíme pivem.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist