Domácí hovězí sulc
Kategorie: Pokrmy
Autor: wencek

Suroviny
- vařené maso 100 g
- vařená mrkev 0.5 ks
- ocet 2 lžíce
- šalotka 1 ks
- sůl 1 špetka
- hovězí vývar 1 dl
- želatina 1 lžička
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Vaření
Země: Česká republika
Počet porcí: 1
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Na sulc stačí kousek hovězího vhodného k vaření, ideálně takového, které rychle měkne, takže třeba přední a nebo kližka - ta sama o sobě také vytvoří vývar, který stačí jen doladit želatinou. Ke konci varu na posledních 15-20 minut přidejte i mrkev, aby byla na skus. Sulc je také elegantním řešením v případě, kdy vám zbyde trocha vývaru s hovězím masem.
Maso stačí nakrájet resp. rozebrat na menší kousky, mrkev pokrájet na malé kousky, nadrobno také šalotku. Vývar dostatečně osolte a přidejte ocet, svařte. Postupujte podle návodu želatiny, kterou jste pořídili - zvolte podle něho správné množství a smíchejte. Muffinovou formičku lehce vymažte olejem, vložte do ní směs masa, mrkve a šalotky a zalijte tekutinou. Nechte dobře ztuhnout. Pro snadnější vyjmutí stačí namočit na chvilku formičku do horké vody, maximálně opatrně nožem tu a tam u stěn zarochat.
Maso stačí nakrájet resp. rozebrat na menší kousky, mrkev pokrájet na malé kousky, nadrobno také šalotku. Vývar dostatečně osolte a přidejte ocet, svařte. Postupujte podle návodu želatiny, kterou jste pořídili - zvolte podle něho správné množství a smíchejte. Muffinovou formičku lehce vymažte olejem, vložte do ní směs masa, mrkve a šalotky a zalijte tekutinou. Nechte dobře ztuhnout. Pro snadnější vyjmutí stačí namočit na chvilku formičku do horké vody, maximálně opatrně nožem tu a tam u stěn zarochat.
Poznámka:
doporučení: polijeme octem, posypeme další cibulkou nebo šalotkou a zajídáme chlebem a zapíjíme pivem.Podobné recepty
- » DOMÁCÍ BURGER S KOUSKY HOVĚZÍHO MASA V PARMAZÁNU A CHIPSY
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Domácí svíčková na smetaně
(Hodnocení: 1.57 - hlasovalo 166x) - » Domácí barbecue omáčka podle Gordona Ramseyho
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 39x) - » Domácí utopenci
(Hodnocení: 1.62 - hlasovalo 118x) - » Domácí sekaná
(Hodnocení: 1.41 - hlasovalo 70x) - » Domácí zavináče
(Hodnocení: 1.46 - hlasovalo 65x) - » Domácí vaječný likér bez vajec
(Hodnocení: 1.57 - hlasovalo 21x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017436) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316305) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237927) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234625) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131900) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113944)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy