Řízky z trsů květů černého bezu

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Řízky z trsů květů černého bezu

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Květy ponoříme na 10 minut do studené vody
2. U vajíček oddělíme žloutky od bílků, bílky vyšleháme do pěny a zakápneme je citronovou šťávou
3. Do hlubokého talíře nalijeme hrnek mléka, přidáme vaječné žloutky, 2 lžíce oleje a lžíci medu, postupně přidáváme mouku a mícháme, až vznikne řídké táhlé těsto, jako na palačinky, nakonec přidáme kypřící prášek a trochu soli
4. Bílky přidáme do těstíčka a lehce je zamícháme
5. V těstíčku máčíme celé trsy černého bezu, které pak klademe na plech vyložený papírem na pečení
6. V troubě vyhřáté na 170 °C pečeme asi 30 minut dozlatova
7. Ostříháme stonky, obalíme je ve skořici a ještě teplé ihned podáváme.

Poznámka:

Případná obměna: slaná varianta:
Postup je úplně stejný, jen místo mléka použijeme hrnek piva, med nahradíme například utřeným česnekem a místo skořice řízky dochutíme pepřem a solí.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist