Vepřové rizoto

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Vepřové rizoto

Suroviny

Porce: 6 + –
  • vepřová plec 1 kg
  • rýže 500 g
  • cibule 2 ks
  • lečo 1 sklenice
  • teplá voda 1 dl
  • sůl 2 špetka
  • čerstvě mletý pepř 2 špetka
  • sádlo 1 lžíce
  • eidam 200 g

Doba přípravy: 80 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Dušení

Země: Česká republika

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Vepřovou plec opláchneme ve vlažné vodě a nakrájíme na malé kostečky
2. Do hrnce dáme vepřové sádlo, necháme rozpustit, přidáme dvě nadrobno nakrájené cibule, které osmahneme dorůžova
3. Vložíme nakrájené maso, osolíme, opepříme a za stálého míchání krátce dusíme, pak přidáme sklenici leča, podlijeme vlažnou vodou a dusíme cca 30 minut
4. Rýži opereme, scedíme a přidáme k masu, zalijeme vodou (na 1 šálek rýže asi 1,5 šálku vody), za stálého míchání přivedeme do varu, přikryjeme poklicí a dáme dusit do trouby asi na 30 minut
5. Hotové rizoto promícháme vidličkou
6. Na talíř servírujeme jednotlivé kopečky naběračkou navlhčenou ve vodě, porce zdobíme nastrouhaným sýrem.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist