Vepřové rizoto
Kategorie: Pokrmy
Autor: wencek

Suroviny
- vepřová plec 1 kg
- rýže 500 g
- cibule 2 ks
- lečo 1 sklenice
- teplá voda 1 dl
- sůl 2 špetka
- čerstvě mletý pepř 2 špetka
- sádlo 1 lžíce
- eidam 200 g
Doba přípravy: 80 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Dušení
Země: Česká republika
Počet porcí: 6
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Vepřovou plec opláchneme ve vlažné vodě a nakrájíme na malé kostečky
2. Do hrnce dáme vepřové sádlo, necháme rozpustit, přidáme dvě nadrobno nakrájené cibule, které osmahneme dorůžova
3. Vložíme nakrájené maso, osolíme, opepříme a za stálého míchání krátce dusíme, pak přidáme sklenici leča, podlijeme vlažnou vodou a dusíme cca 30 minut
4. Rýži opereme, scedíme a přidáme k masu, zalijeme vodou (na 1 šálek rýže asi 1,5 šálku vody), za stálého míchání přivedeme do varu, přikryjeme poklicí a dáme dusit do trouby asi na 30 minut
5. Hotové rizoto promícháme vidličkou
6. Na talíř servírujeme jednotlivé kopečky naběračkou navlhčenou ve vodě, porce zdobíme nastrouhaným sýrem.
2. Do hrnce dáme vepřové sádlo, necháme rozpustit, přidáme dvě nadrobno nakrájené cibule, které osmahneme dorůžova
3. Vložíme nakrájené maso, osolíme, opepříme a za stálého míchání krátce dusíme, pak přidáme sklenici leča, podlijeme vlažnou vodou a dusíme cca 30 minut
4. Rýži opereme, scedíme a přidáme k masu, zalijeme vodou (na 1 šálek rýže asi 1,5 šálku vody), za stálého míchání přivedeme do varu, přikryjeme poklicí a dáme dusit do trouby asi na 30 minut
5. Hotové rizoto promícháme vidličkou
6. Na talíř servírujeme jednotlivé kopečky naběračkou navlhčenou ve vodě, porce zdobíme nastrouhaným sýrem.
Podobné recepty
- » Katův šleh z vepřového masa
(Hodnocení: 1.37 - hlasovalo 150x) - » Vepřové na slanině
(Hodnocení: 1.37 - hlasovalo 35x) - » Vepřové nudličky na kari s ananasem
(Hodnocení: 1.25 - hlasovalo 4x) - » Vepřové výpečky
(Hodnocení: 1.7 - hlasovalo 50x) - » Zapečené vepřové na šlehačce s bramborami
(Hodnocení: 1.6 - hlasovalo 57x) - » Vepřové kotlety s jemnou žampionovou omáčkou
(Hodnocení: 1.18 - hlasovalo 33x) - » Vepřové kotlety z jižního Slovenska
(Hodnocení: 2.5 - hlasovalo 6x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017097) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 314313) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237690) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 233339) - » Couračka
(Navštívilo: 150826) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131468) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113834)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy