Bramborový guláš s kabanosem

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Oloupeme jednu větší cibuli a nakrájíme najemno. Špek nakrájíme na kostičky a restujeme v kastrolu, až pustí tuk. Přidáme lžíci sádla a nakrájenou cibuli a smažíme do zlatavé barvy. Přidáme nakrájený kabanos, který spolu s cibulkou do křupava opečeme.



Přisypeme tři lžíce hladké mouky, osmažíme do světle hněda, hrnec dáme mimo zdroj tepla a přidáme dvě lžíce sladké papriky a lžičku pálivé (podle chuti). Můžeme přidat sušenou chilli papričku, v cibulové jíšce mícháme do rozvonění (pozor, aby se paprika nespálila).



Zalijeme 1,5 l vývaru nebo vody (můžeme naředit napůl s mlékem) – rozmícháme dohladka, přidáme lžičku drceného kmínu, asi 3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření a 10 kuliček celého pepře, osolíme a přidáme na větší kostky nakrájené brambory.



Vaříme do změknutí brambor a zhoustnutí omáčky. 



Na závěr ochutnáme, dosolíme, dopepříme a ochutíme rozemnutou majoránkou, kterou už nevaříme.

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist