Domácí Paneer

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Domácí Paneer

Suroviny

Porce: 1 + –

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Indie

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Mléko zahřejeme na střední teplotu a to v dostatečně velkém hrnci, aby mohlo vzkypět a nepřeteklo
2. Připravíme si srážecí činidlo; cedník vyplníme dvěma vrstvami látky (např. režné plátno) a položíme jej na druhý hrnec, kam bude odtékat přecezená syrovátka, když mléko začne vařit, vmícháme do něho srážecí činidlo, hrnec odstavíme ze zdroje tepla, téměř okamžitě se od žlutozelené syrovátky začne oddělovat houbovitý panýr, jestliže syrovátka nebude čistá, položíme hrnec znovu na horký zdroj a přidáme ještě trochu srážecího činidla
3. Po úplném oddělení panýru a syrovátky sebereme panýr do plátýnka na sýr, cca půl minuty ho propláchneme pod studenou tekoucí vodou, aby ztuhl a aby se odstranily všechny zbytky srážecího činidla, které by jinak mohly pozměnit chuť sýra
4. Zbytek vody vytlačíme jedním z následujících dvou způsobů:
a) Chceme-li získat tuhý panýr na přípravu sýrových kostiček nebo hnětení do těsta, svážeme panýr do plátýnka a zatížíme na několik hodin, čím déle se bude lisovat, tím bude pevnější, pak odstraníme závaží, sýr nakrájíme a použijeme dle příslušných receptur
b) Panýr také dostatečně ztuhne, zavěsíme-li ho v kousku látky a necháte odkapávat
5. Potřebujete-li měkký sýr, utáhneme jednoduše okolo panýru plátýnko a vodu vymačkáme.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist