Houbařův uzený sýr

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Houbařův uzený sýr

Suroviny

Porce: 1 + –
  • eidam 1 kg
  • kabanos 500 g
  • olivy 300 g
  • česnek 1 ks
  • houby ve sladkokyselém nálevu 0.7 l

Doba přípravy: 210 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření v páře

Země: Česká republika

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Sýr nastrouháme na nudličky, kabanos pokrájíme na kostičky, olivy přepůlíme, houby slijeme z nálevu a propláchneme
2. Vše promícháme a dochutíme drceným česnekem, solí a pepřem
3. Požádáme manželku, aby nám věnovala 2 páry punčoch ,nemáme-li manželku, navštívíme obchod a prostě si je koupíme, do každé punčochy dáme 0,5 kg směsi a zavážeme (punčochy nesmí být děravé, jinak by nám sýr vytekl do udírny, před plněním zkontrolujeme)
4. Nohavice pověsíme do udírny a udíme nejdříve teplým kouřem asi 1 hodinu při teplotě 60-70 °C, aby se směs spojila, doudíme studeným kouřem 1-2 hodiny při teplotě kolem 40-50 °C, sýr se slije a vytvoří v punčoše jakési vejce
5. Sýry vytáhneme z udírny a dáme i s punčochou na prkénko vychladnout, vychladlý sýr vyjmeme z punčochy a podáváme nakrájený k pivu nebo vínu, gustovní záležitost!

Poznámka:

česneku použijeme selou palici
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist