Houbařův uzený sýr
Kategorie: Pokrmy
Autor: wencek

Suroviny
Doba přípravy: 210 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Vaření v páře
Země: Česká republika
Počet porcí: 1
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Sýr nastrouháme na nudličky, kabanos pokrájíme na kostičky, olivy přepůlíme, houby slijeme z nálevu a propláchneme
2. Vše promícháme a dochutíme drceným česnekem, solí a pepřem
3. Požádáme manželku, aby nám věnovala 2 páry punčoch ,nemáme-li manželku, navštívíme obchod a prostě si je koupíme, do každé punčochy dáme 0,5 kg směsi a zavážeme (punčochy nesmí být děravé, jinak by nám sýr vytekl do udírny, před plněním zkontrolujeme)
4. Nohavice pověsíme do udírny a udíme nejdříve teplým kouřem asi 1 hodinu při teplotě 60-70 °C, aby se směs spojila, doudíme studeným kouřem 1-2 hodiny při teplotě kolem 40-50 °C, sýr se slije a vytvoří v punčoše jakési vejce
5. Sýry vytáhneme z udírny a dáme i s punčochou na prkénko vychladnout, vychladlý sýr vyjmeme z punčochy a podáváme nakrájený k pivu nebo vínu, gustovní záležitost!
2. Vše promícháme a dochutíme drceným česnekem, solí a pepřem
3. Požádáme manželku, aby nám věnovala 2 páry punčoch ,nemáme-li manželku, navštívíme obchod a prostě si je koupíme, do každé punčochy dáme 0,5 kg směsi a zavážeme (punčochy nesmí být děravé, jinak by nám sýr vytekl do udírny, před plněním zkontrolujeme)
4. Nohavice pověsíme do udírny a udíme nejdříve teplým kouřem asi 1 hodinu při teplotě 60-70 °C, aby se směs spojila, doudíme studeným kouřem 1-2 hodiny při teplotě kolem 40-50 °C, sýr se slije a vytvoří v punčoše jakési vejce
5. Sýry vytáhneme z udírny a dáme i s punčochou na prkénko vychladnout, vychladlý sýr vyjmeme z punčochy a podáváme nakrájený k pivu nebo vínu, gustovní záležitost!
Poznámka:
česneku použijeme selou paliciPodobné recepty
- » Knedlíky s uzeným masem
(Hodnocení: 1.29 - hlasovalo 7x) - » Křenová omáčka s uzeným
(Hodnocení: 1.59 - hlasovalo 27x) - » Kapustové karbanátky s uzeným masem
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 9x) - » Domáci gnocchi s uzeným a bílým zelím
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 12x) - » Karlovarský knedlík s uzeným
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 6x) - » Míchaný zeleninový salát s uzeným tuňákem
(Hodnocení: 1.18 - hlasovalo 11x) - » Pečený uzený bůček
(Hodnocení: 1.58 - hlasovalo 12x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015773) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308487) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237347) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232261) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy