Uherský guláš
Kategorie: Pokrmy
Autor: andrea

Suroviny
- Brambory 300 g
- Cibule 2 ks
- Hovězí maso přední 200 g
- Kmín 1 lžička
- Majoránka 1 lžička
- Hladká mouka 2 lžíce
- Sladká paprika mletá 2 lžička
- Paprika červená 1 ks
- Pepř černý mletý 1 lžička
- Rajčata 1 ks
- Sůl 1 lžička
- Tuk 60 g
- Vepřový bok s kostí 200 g
- Voda 400 ml
Doba přípravy: 90 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Dušení
Zařazení: Oběd
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1 porce 198 g z toho 46 g masa (4ks) 213 g z toho 62 g masa (4ks) Dva kousky hovězího a dva kousky vepřového masa přelité omáčkou se zeleninovou vložkou a bramborami. Maso má typickou vůni a chuť, je šťavnaté a přiměřeně měkké. Omáčka je načervenalá, lesklá tukem,výrazně kořeněná a hustší
Opláchnuté maso hovězí i vepřové nakrájíme na kostky průměrně po 25 g( vždy 2 ks hovězího a 2ks vepřového na porci).Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno,osmažíme na 2/3 tuku dorůžova, přidáme papriku, zpěníme ji a v tom základu za stálého míchání opečeme osolené hovězí maso.Pak je zalijeme malým množstvím vlažné vody,okořeníme pepřem a kmínem,přikryjeme poklicí a dusíme. K poloměkkému hovězímu masu přidáme vepřové maso a dusíme dále.,až je i bůček poloměkký.Pak přidáme opláchnuté brambory nakrájené na čtvrtky a očištěná,na kousky nakrájená rajčata a paprikové lusky.Guláš zahustíme zásmažkou připravenou z 1/3 dávky tuku a z prosáté mouky a společně dovaříme do měkka.Guláš okořeníme drcenou majoránkou, podle potřeby přisolíme a ještě krátce podusíme. Vhodná příloha: chléb,pečivo.
Opláchnuté maso hovězí i vepřové nakrájíme na kostky průměrně po 25 g( vždy 2 ks hovězího a 2ks vepřového na porci).Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno,osmažíme na 2/3 tuku dorůžova, přidáme papriku, zpěníme ji a v tom základu za stálého míchání opečeme osolené hovězí maso.Pak je zalijeme malým množstvím vlažné vody,okořeníme pepřem a kmínem,přikryjeme poklicí a dusíme. K poloměkkému hovězímu masu přidáme vepřové maso a dusíme dále.,až je i bůček poloměkký.Pak přidáme opláchnuté brambory nakrájené na čtvrtky a očištěná,na kousky nakrájená rajčata a paprikové lusky.Guláš zahustíme zásmažkou připravenou z 1/3 dávky tuku a z prosáté mouky a společně dovaříme do měkka.Guláš okořeníme drcenou majoránkou, podle potřeby přisolíme a ještě krátce podusíme. Vhodná příloha: chléb,pečivo.
Podobné recepty
- » Obložené chlebíčky s uherským salámem
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 3x) - » Vejce s uherským salámem
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Pravý hospodský hovězí guláš
(Hodnocení: 1.42 - hlasovalo 120x) - » Pikantní vepřový guláš
(Hodnocení: 1.53 - hlasovalo 73x) - » Hospodský vepřový guláš
(Hodnocení: 1.24 - hlasovalo 55x) - » Jelení guláš
(Hodnocení: 1.4 - hlasovalo 83x) - » Gulášová polévka
(Hodnocení: 1.29 - hlasovalo 35x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017465) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316450) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237960) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234751) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131939) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113956)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy