Rychlí pikantní utopenci
Kategorie: Ostatní
Autor: sarysek

Suroviny
- uzenina 400 g
- cibule 4 ks
- nálev
- voda 15 lžíce
- nové koření 1 kulička
- sladký kečup 4 lžíce
- ocet 5 lžíce
- plnotučná hořčice 2 lžíce
- worcesterská omáčka 4 lžíce
- olej 4 lžíce
- bobkový list 1 ks
- chilli koření 3 špetka
- mletý černý pepř 1 špetka
- sůl 4 špetka
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Chlazení, mražení
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Suroviny na nálev smícháme v kastrůlku. Nálev přivedeme k varu a povaříme asi 5 minut. Pak jej necháme vychladnout. Studený nálev scedíme a vmícháme kečup.
Zatím si můžeme připravit uzeninu a cibuli. Tu oloupeme. Cibuli i uzeninu nakrájíme na kolečka, cibuli na tenká, uzeninu na širší.
Kolečka uzeniny a cibuli střídavě skládáme do sklenice a postupně zaléváme nálevem. Je lepší dávat nálev postupně, protože se pak méně tvoří vzduchové bubliny.
Rychlé pikantní utopence dolijeme nálevem po okraj sklenice, utěsníme a necháme 3 - 7 dní uležet v chladničce. Rychlé pikantní utopence podáváme s přílohou podle chuti. Nejlepší je samozřejmě čerstvý chléb.
Zatím si můžeme připravit uzeninu a cibuli. Tu oloupeme. Cibuli i uzeninu nakrájíme na kolečka, cibuli na tenká, uzeninu na širší.
Kolečka uzeniny a cibuli střídavě skládáme do sklenice a postupně zaléváme nálevem. Je lepší dávat nálev postupně, protože se pak méně tvoří vzduchové bubliny.
Rychlé pikantní utopence dolijeme nálevem po okraj sklenice, utěsníme a necháme 3 - 7 dní uležet v chladničce. Rychlé pikantní utopence podáváme s přílohou podle chuti. Nejlepší je samozřejmě čerstvý chléb.
Podobné recepty
- » Rychlí utopenci
(Hodnocení: 1.43 - hlasovalo 7x) - » Pikantní krupicové suflé
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Pikantní vepřový guláš
(Hodnocení: 1.53 - hlasovalo 73x) - » Pekingská pikantní kyselá polévka
(Hodnocení: 1.59 - hlasovalo 22x) - » Kuřecí špízky v pikantní jogurtové marinádě
(Hodnocení: 1.54 - hlasovalo 59x) - » Pikantní pečený divočák
(Hodnocení: 1.46 - hlasovalo 79x) - » Pikantní kančí maso po myslivecku
(Hodnocení: 1.35 - hlasovalo 43x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015773) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308491) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237347) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232267) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131040) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113662)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy