Nepečený ovocný dezert

Kategorie: Moučníky

Autor:

Nepečený ovocný dezert

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Letní ovoce ( jahody, vypeckované třešně, maliny, ostružiny ) 800 g
  • Podlouhlé cukrářské piškoty 3.4 balení
  • Jemný krupicový cukr 130 g
  • Pudinkové prášky s jahodovou nebo malinovou příchutí 2 ks
  • Želatina 5 plátek
  • Šťáva z citronu 1 ks
  • Šlehačka 1 ks
  • Bílá čokoláda na ozdobení 1 ks

Doba přípravy: 50 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Chlazení, mražení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Překrájené jahody a ostatní ovoce mírně rozmačkáme vidličkou, rovnoměrně posypeme cukrem a necháme 2 hodiny proslazovat. Pak k ovoci přilijeme 1 dl vody a citronovou šťávu a na mírném ohni za stálého míchání rozvaříme. Plátky želatiny zalijeme 1 dl studené vody a necháme nabobtnat. K ovoci přilijeme pudinkové prášky rozmíchané v 3,5 dl studené vody a za stálého míchání směs 2 minuty povaříme. Odstavíme ji z ohně, přimícháme nabobtnanou želatinu a mícháme dokud se dokonale nerozpustí. Hranatou formu vyložíme mikrotenovou fólií, na dno dáme vrstvu piškotů, zalijeme ji vrstvou ovocné hmoty, přidáme další vrstvu piškotů, opět ji zalijeme ovocem, přidáme poslední vrstvu piškotů, dobře je přimáčkneme a po vychladnutí dezert zakryjeme fólií, mírně zatížíme a uložíme přes noc do chladničky. Před podáváním dezert ozdobíme šlehačkou a posypeme nastrouhanou čokoládou.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist